Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Θράκης: Εκτίναξη κερδών στα €2,7 εκατ.

Εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις και τα κέρδη α΄ τριμήνου για τον Όμιλο Πλαστικά Θράκης καθώς τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας άγγιξαν τα 2,7 εκ. ευρώ, από 866.000 ευρώ πέρυσι.

Πλαστικά Θράκης: Εκτίναξη κερδών στα €2,7 εκατ.
Εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις και τα κέρδη α΄ τριμήνου για τον Όμιλο Πλαστικά Θράκης ενώ ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά 2,3 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας άγγιξαν τα 2,7 εκ. ευρώ, από 866.000 ευρώ πέρυσι ενώ για το β' τρίμηνο, ο Όμιλος προβλέπει επίσης ανοδική πορεία.

Ειδικότερα ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών διαμορφώθηκε στα 64,5 εκ. ευρώ σε σχέση με 60,4 εκ. πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση 6,7%. 

Τα Κέρδη Προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα 7,4 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ πέρυσι, σημειώνοντας άνοδο 65,3%. 

Αύξηση 220,3% κατέγραψαν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, στα 3,5 εκατ. ευρώ ενώ ενισχύθηκαν 219,7% τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας, στα 2,7 εκατ. ευρώ από 866.000 πέρυσι.

Στις 31.03.2012 ο Καθαρός Τραπεζικός Δανεισμός του Ομίλου μειώθηκε σε € 48,3 εκ σε σχέση με € 50,6 εκ. στις 31.12.2011 και ο δείκτης Καθαρός Τραπεζικός Δανεισμός προς Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκε σε 0,4.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διοίκησης κινήθηκε το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης με αύξηση πωλήσεων και κερδών για τον Όμιλο Πλαστικά Θράκης.

Τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αύξηση των μεγεθών του Ομίλου είχε ο κλάδος των Τεχνικών Υφασμάτων λόγω των εξής παραγόντων:

- Της απόδοσης των ενεργειών για αποτελεσματικότερη λειτουργία

- Της αύξησης των πωλήσεων καινοτόμων προιόντων με υψηλότερα περιθώρια κέρδους

- Της ισχυρής ζήτησης στις διεθνείς αγορές και τέλος

- Της συγκυριακής βελτίωσης του spread μεταξύ των τιμών των α’ υλών και των τιμών πώλησης (μείωση των τιμών των α’ υλών κατά 5% στο α’ τρίμηνο του 2012 και διατήρηση των τιμών πώλησης στα ίδια επίπεδα)

Ο Κλάδος της Συσκευασίας παρουσίασε βελτίωση στο α’ τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ωστόσο όχι στα πλέον επιθυμητά επίπεδα, λόγω της μεγαλύτερης έκθεσης του εν λόγω κλάδου στην εγχώρια αγορά.

Αναφορικά με το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης προβλέπεται να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των μεγεθών του Ομίλου, όχι όμως στους τόσο υψηλούς ρυθμούς αύξησης του α’ τριμήνου, με τη Διοίκηση να διατηρεί πάντα τις επιφυλάξεις της καθώς τόσο το εγχώριο όσο και το διεθνές περιβάλλον παραμένουν σε αστάθεια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v