Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: Σθεναρή άμυνα κόντρα στην κρίση

«Αμυνόμαστε απέναντι σε μια πρωτοφανή κρίση και μέχρι τώρα τα καταφέρνουμε. Σ’ αυτή τη συγκυρία, πρωτεύων στόχος για μια εταιρεία είναι η επιβίωση» δήλωσε ο κ. Γεώργιος Κρεμμύδας.

Γενική Εμπορίου: Σθεναρή άμυνα κόντρα στην κρίση
«Αμυνόμαστε απέναντι σε μια πρωτοφανή κρίση και μέχρι τώρα τα καταφέρνουμε. Σ’ αυτή τη συγκυρία, πρωτεύων στόχος για μια εταιρεία είναι η επιβίωση» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γεώργιος Κρεμμύδας κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης εταιρείας.

Η Γενική Εμπορίου σημείωσε πέρυσι άνοδο πωλήσεων και κέρδη άνω του 1 εκατ. ευρώ, περιορίζοντας επίσης και τον τραπεζικό της δανεισμό. Αποτέλεσμα αυτής της επίδοσης, ήταν η χθεσινή γενική συνέλευση να ψηφίσει τη διανομή μερίσματος ύψους 0,017 ευρώ ανά μετοχή (θα διανεμηθεί στις 26 Ιουνίου).

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με ακόμη μεγαλύτερη πτώση της ζήτησης και τον κίνδυνο των επισφαλειών να αυξάνεται περαιτέρω. Στους δύο αυτούς παράγοντες αποδίδεται (παρά τη συνέχιση των εξαγωγικών προσπαθειών) η πτώση του κύκλου εργασιών και των κερδών στο πρώτο φετινό τρίμηνο.

Το θετικό πάντως στοιχείο είναι ότι οι ταμιακές ροές συνέχισαν να είναι θετικές, με αποτέλεσμα να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες.

Επιπλέον, η Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας επεκτείνεται σταδιακά στο μέτωπο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ήδη, ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στις ταράτσες των εγκαταστάσεων του Ασπροπύργου, ενώ στη φάση της αδειοδότησης βρίσκεται ένα αντίστοιχο πάρκο στις εγκαταστάσεις της θυγατρικής στη Θεσσαλονίκη (ελπίζεται πως αν όλα πάνε καλά, οι εγκαταστάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο έτος).

Γενικότερα, η εισηγμένη εξετάζει τρόπους περαιτέρω επέκτασης στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς εκτιμά ότι με βάση τα ήδη υφιστάμενα δρομολογημένα σχέδια θα υπάρξουν μονάδες συνολικής ισχύος 1,1 MW οι οποίες θα αποφέρουν ετήσια έσοδα 400-500 χιλιάδων ευρώ ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v