Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dionic: Στο 0,64 εκατ. ευρώ οι ζημίες α΄ τριμήνου

Ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 0,64 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,06 εκατ. ευρώ και μείωση πωλήσεων κατά 26,88% στα 11,5 εκατ. ευρώ εμφάνισε το α΄ τρίμηνο του 2012 ο όμιλος Dionic.

Dionic: Στο 0,64 εκατ. ευρώ οι ζημίες α΄ τριμήνου
Ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 0,64 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,06 εκατ. ευρώ εμφάνισε το α΄ τρίμηνο του 2012 ο όμιλος Dionic,

Πιο αναλυτικά, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 11,5 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 26,88%. Τα μικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 3,9 εκατ. ευρώ έναντι 3,6 εκατ. ευρώ το 2011. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου, διαμορφώθηκαν σε 1,04 εκατ. ευρώ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ το 2011.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν σε 0,3 εκατ. ευρώ έναντι 0,5 εκατ. ευρώ το 2011, ενώ τα κέρδη προ φόρων του ομίλου (ΕΒΤ) διαμορφωθήκαν σε ζημία 0,17 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,98 εκατ. ευρώ το 2011. Οι ζημίες μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν 0,64 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,06 εκατ. ευρώ το 2011.

Η παρατεταμένη οικονομική ύφεση καθώς και η πολιτική συγκυρία και οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα αρνητικά τον κλάδο του εμπορίου και την ζήτηση με άμεσο αντίκτυπο στη μείωση του κύκλου εργασιών.

Σε αυτό το δυσμενές κλίμα, η διοίκηση του ομίλου Dionic με αποφασιστικότητα και έχοντας όραμα και βαθιά γνώση της αγοράς προχωρά συνεχώς στην αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και λειτουργικών δομών στις εταιρείες του ομίλου της , καθώς και στη στήριξη των επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει, θέτοντας νέες βάσεις ανάπτυξης με στόχο την ενίσχυση των μελλοντικών ταμειακών ροών και της κερδοφορίας της.

Οι επενδυτικές επιλογές της διοίκησης του ομίλου Dionic όλα αυτά τα χρόνια στους βασικούς άξονες της Τεχνολογίας, Ψυχαγωγίας, των υπηρεσιών διαδικτύου μέσω των θυγατρικών της SKROUTZ. και ATCOM, και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ελληνική και τη διεθνή αγορά θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την μελλοντική ανάπτυξη και κερδοφορία του ομίλου στο δύσκολο και υπό εξέλιξη ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε η λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου 2,2 ΜW στη θέση Έλος Λακωνίας, το οποίο αναμένεται να ενισχύσει σε αξία και ρευστότητα τα αποτελέσματα των επόμενων ετών, ενώ αναμένεται εντός του έτους η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την μελλοντική λειτουργία αιολικού πάρκου στη θέση Ορεινή Κορινθία συνολικής ισχύος 42 MW .

Περαιτέρω, αναμένεται η ολοκλήρωση εντός του 2012 2 νέων φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 6 MW, ενώ παρουσιάζεται και σημαντική ανάπτυξη της θυγατρικής Dionic Energy σε μερίδια αγοράς και κύκλο εργασιών που αφορούν οικιακά φωτοβολταϊκά σε στέγες , επαγγελματικά έργα ισχύος 50-200 KW, με άμεσο στόχο την δραστηριοποίηση στη βιομάζα και σε μικρής ισχύος αιολικά.

Στο τομέα των υπηρεσιών του διαδικτύου οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου μας ATCOM και SKROUTZ κατέχουν κυρίαρχη θέση στην ελληνική αγορά, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών. Εντός του 2012 ο όμιλος διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον στον τομέα της ψυχαγωγίας και πιο συγκεκριμένα στον κλάδο του Online gaming και των Video Lottery Games, προτίθεται να συμμετάσχει στο διεθνή διαγωνισμό παραχώρησης αδειών λειτουργίας.

Η επιδίωξη της διοίκησης του ομίλου για το 2012 είναι να προχωρήσει στην επίσπευση και υλοποίηση των κερδοφόρων έργων και να συνεχίσει δυναμικά την εξωστρέφεια των δραστηριοτήτων σε Βαλκάνια , Ευρώπη και Μέση Ανατολή , προχωρώντας παράλληλα στην ενδυνάμωση του ενεργητικού της , στον ορθολογισμό των δαπανών της καθώς και στη σταδιακή ενίσχυση των επενδύσεων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v