Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπήτρος: Ομολογιακό δάνειο 16,12 εκατ. ευρώ

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 16.125.000 ευρώ, πενταετούς διάρκειας, προχώρησε στις 21 Δεκεμβρίου 2004 η εταιρία Μπήτρος Συμμετοχική. Την ίδια μέρα υπογράφησαν δύο ακόμη εκδόσεις δανείων για τις θυγατρικές Μπήτρος Μεταλλουργική ΑΕΒΕ και Μπήτρος Μεταλιμπέξ ΑΕΒΕ.

Μπήτρος: Ομολογιακό δάνειο 16,12 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Μπήτρος Συμμετοχική, την ίδια ημέρα υπογράφηκαν επίσης δύο εκδόσεις δανείων για τις θυγατρικές της Μπήτρος Μεταλλουργική ΑΕΒΕ και Μπήτρος Μεταλιμπέξ ΑΕΒΕ.

Πιο συγκεκριμένα, υπογράφηκε η έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 32.250.000 ευρώ, πενταετούς διάρκειας για τη θυγατρική Μπήτρος Μεταλλουργική ΑΕΒΕ με εγγυήτρια τη Μπήτρος Συμμετοχική Α.Ε.

Επιπλέον, υπογράφηκε η έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 16.125.000 ευρώ, πενταετούς διάρκειας για τη θυγατρική Μπήτρος Μεταλιμπέξ ΑΕΒΕ με εγγυήτρια τη Μπήτρος Συμμετοχική Α.Ε.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, σκοπός των ανωτέρω δανείων είναι η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου δανεισμού των εταιριών.

Σημειώνεται, πως συνδιοργανωτές των δανείων είναι η Εθνική Τράπεζα, η τράπεζα EFG Eurobank Ergasias και η Εμπορική Τράπεζα και εκπρόσωπος των ομολογιούχων και πληρεξούσιος καταβολών η τράπεζα EFG Eurobank Ergasias.

Ομολογιούχοι δανειστές είναι, για το σύνολο των δανείων ποσού 64.500.000 ευρώ, η Εθνική Τράπεζα, η τράπεζα EFG Eurobank Ergasias, η Εμπορική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Τράπεζα Αττικής, η Alpha Τράπεζα και η Λαϊκή Τράπεζα.

Τέλος, αναφέρεται στην ανακοίνωση, πως η αρχική συμφωνία προέβλεπε ότι το συνολικό ύψος των ομολογιακών δανείων θα ανερχόταν έως τα 60.000.000 ευρώ, αλλά, λόγω υπερκάλυψης, με τη σύμφωνη γνώμη των τραπεζών, το τελικό ποσό διαμορφώθηκε σε 64.500.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v