Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco:Καλή χρονιά το 2012, μετά το περσινό ρεκόρ

Μετά την περυσινή χρονιά, όπου η Mevaco πραγματοποίησε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων, σαφώς ικανοποιητικά προβλέπεται να εξελιχθεί και ο κύκλος εργασιών το 2012.

Mevaco:Καλή χρονιά το 2012, μετά το περσινό ρεκόρ
Μετά την περυσινή χρονιά, όπου η Mevaco πραγματοποίησε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων, σαφώς ικανοποιητικά προβλέπεται να εξελιχθεί και ο κύκλος εργασιών το 2012.

Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ξεκίνησε «παγωμένα», με τις πωλήσεις να καταγράφουν πτώση της τάξεως του 30% σε σχέση με ένα πολύ ισχυρό αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Όπως δήλωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Δημήτρης Κωστόπουλος, η πτώση αυτή περιορίστηκε γύρω στο 20% μέσα στο πρώτο πεντάμηνο και όπως εκτιμώνται τα πράγματα θα μειωθεί γύρω στο 10% για το σύνολο της φετινής χρονιάς.

«Θα πρόκειται για μια πολύ καλή επίδοση αν συνεκτιμηθούν η όξυνση της οικονομικής χρήσης και το ρεκόρ πωλήσεων που έκανε η εταιρεία πέρυσι», δήλωσε η διοίκηση της Mevaco.

Για τη φετινή χρονιά επίσης, αναμένεται ικανοποιητική κερδοφορία.

Ο κ. Δημήτρης Κωστόπουλος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της επένδυσης της εταιρείας με ίδια κεφάλαια, στην προσδοκώμενη λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στις οροφές των εγκαταστάσεων του Ασπροπύργου από τον Ιούλιο (προβλεπόμενα έσοδα σε ετήσια βάση της τάξεως του 0,5 εκατ. ευρώ), στην υγιή ρευστότητα της εταιρείας, στις καλές σχέσεις με τις τράπεζες, καθώς και στις προσπάθειες που γίνονται για όσο το δυνατόν περιορισμό των επισφαλειών («από τους βασικούς μας πελάτες δεν έχουμε πρόβλημα», αναφέρθηκε σχετικά).

Η εισηγμένη έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια εξαγωγών, με αποτέλεσμα γύρω στο 30% του φετινού κύκλου εργασιών της να προέρχεται από πωλήσεις στο εξωτερικό.

Κινήσεις επίσης γίνονται και για περισσότερες πωλήσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, αποφάσισε μεταξύ άλλων, την επιστροφή στους μετόχους ποσού 0,08 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v