Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοκαρπέτ: Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών 10.900 KW

Φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής ισχύος 10.900 KW έχει προγραμματίσει και θέσει σε ισχύ ο όμιλος Βιοκαρπέτ.

Βιοκαρπέτ: Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών 10.900 KW
Φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής ισχύος 10.900 KW έχουν τεθεί σε λειτουργία ή αναμένεται να λειτουργήσουν από τον Όμιλο Βιοκαρπέτ και τη θυγατρική Εξάλκο, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος.

Συγκεκριμένα:

Ολοκληρώθηκε και ετέθη σε οριστική λειτουργία από 16/12/2011 ο Φωτοβολταϊκός Σταθμός ισχύος 500 KW στις στέγες του εργοστασίου της Βιοκαρπέτ Α.Ε. στο 5ο ΧΛΜ της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Αθηνών, Λάρισα.

Ολοκληρώθηκε και ετέθη σε οριστική λειτουργία την 18/4/2012 από τη θυγατρική Εξάλκο Α.Ε. Φωτοβολταϊκός Σταθμός ισχύος 1000 kw στον χώρο του εργοστασίου της, στο 8ο χλμ. της εθνικής οδού Λάρισας - Θεσ/νίκης, στη Λάρισα.

Ολοκληρώθηκε και ετέθη σε οριστική λειτουργία την 7η/6/2012 από τη θυγατρική Εξάλκο Α.Ε. Φωτοβολταϊκός Σταθμός ισχύος 1.000 KW στις στέγες του εργοστασίου στο 5ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας - Αθηνών, στη Λάρισα.

Επίσης η θυγατρική Εξάλκο Α.Ε. αναμένει την έγκριση και άλλων τριών φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 1.400 KW που μόλις οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες έγκρισης θα εγκατασταθούν στα εργοστάσια της στο 5ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας - Αθηνών και στο 8ο χλμ. της εθνικής οδού Λάρισας - Θες/νίκης, στη Λάρισα.

Η θυγατρική εταιρία Εξάλκο Α.Ε. στο πλαίσιο της περαιτέρω επέκτασης του ΟΜΙΛΟΥ Βιοκαρπέτ στην Πράσινη Ενέργεια έχει υποβάλλει στην Ρ.Α.Ε. αίτημα για τη δημιουργία ενός νέου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 3.000 KW στην περιοχή του Δήμου Τεμπών Λάρισας.

Τέλος η Βιοκαρπέτ Α.Ε. στο πλαίσιο της περαιτέρω επέκτασής της στην Πράσινη Ενέργεια έχει υποβάλει αίτημα στη Ρ.Α.Ε. για τη δημιουργία ενός νέου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 4.000 KW στην περιοχή Κουλουρίου του Δήμου Λάρισας.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση όλων των ανωτέρω ο όμιλος Βιοκαρπέτ θα διαθέτει φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής ισχύος 10.900 KW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v