Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Εξετάζει όλες τις πηγές χρηματοδότησης

Σε διευκρινίσεις για τα θέματα χρηματοδότησης και ρευστότητας προχώρησε η ΔΕΗ, τονίζοντας ότι εξετάζει όλες τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης.

ΔΕΗ: Εξετάζει όλες τις πηγές χρηματοδότησης
Σε διευκρινίσεις προχώρησε η ΔΕΗ, σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε θέματα χρηματοδότησης και ρευστότητας. 

Οπως επισημαίνει η ΔΕΗ, εξετάζει όλες τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης και στα πλαίσια αυτά βρίσκεται σε συζητήσεις και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Επίσης, η σύναψη οποιουδήποτε νέου δανείου αφορά τη χρηματοδότηση της λειτουργίας και ανάπτυξης της εταιρείας και δεν σχετίζεται με την αποπληρωμή υφιστάμενου χρέους. 

Τονίζει ακόμα, δεν υφίσταται θέμα παροχής εξασφαλίσεων προς τις τράπεζες με τις οποίες η ΔΕΗ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αναχρηματοδότηση των δανειακών λήξεων του 2012.

Τέλος, σχετικά με αναφορές σε προβλήματα ρευστότητας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ενδεχόμενο κίνδυνο μπλακ-άουτ, η ΔΕΗ έχει ήδη επισημάνει ότι:

- Έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς ΛΑΓΗΕ και ΔΕΠΑ, και επομένως τα προβλήματα ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ και εν γένει της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δε σχετίζονται με τη ΔΕΗ

- Η ΔΕΗ, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και στο βαθμό που της αναλογεί, έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Ηλεκτρικού Συστήματος της χώρας – συμπεριλαμβανομένου του νησιωτικού χώρου – κατά τη διάρκεια της θερινής και τουριστικής περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v