Ευρωσύμβουλοι: Απέκτησε το 33% της EU ConsGroup

Στην εξαγορά του 33% της εταιρίας EU ConsGroup στο Βελιγράδι προχώρησε η Ευρωσύμβουλοι. Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με μεγάλο όμιλο του Αραβικού Κόλπου.

Ευρωσύμβουλοι: Απέκτησε το 33% της EU ConsGroup
Στην εξαγορά του 33% της εταιρίας EU ConsGroup στο Βελιγράδι προχώρησε η Ευρωσύμβουλοι, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης που έχει σχεδιάσει για την παρουσία και δραστηριοποίησή της στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την εν λόγω κίνηση η Ευρωσύμβουλοι ολοκληρώνει τη δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου θυγατρικών και γραφείων αντιπροσωπείας στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαθέτοντας τρία γραφεία αντιπροσωπίας (Σόφια, Βουκουρέστι, Σαράγιεβο) και τρεις θυγατρικές εταιρίες (Βελιγράδι, Σκόπια, Πράγα).

Στα σχέδια της εταιρίας για το πρώτο εξάμηνο του 2005 περιλαμβάνεται η ίδρυση ενός νέου νομικού προσώπου στο εξωτερικό που θα λειτουργεί σαν holding για τις συμμετοχές της Ευρωσύμβουλοι εκτός Ελλάδος και θα συντονίζει το σύνολο των δραστηριοτήτων της στον διεθνή χώρο.

Με τις ενέργειες αυτές η εταιρία –η οποία έχει ήδη ηγετική θέση στις σχετικές αγορές– φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα οργανωμένο δίκτυο ελληνικών συμφερόντων στις συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες οι αναπτυξιακές προοπτικές είναι μεγάλες.

Ταυτόχρονα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η διοίκηση της εταιρίας βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με διεθνείς εταιρίες από τον χώρο του management consulting, με τις οποίες διερευνά το ενδεχόμενο στρατηγικής συνεργασίας, στοχεύοντας σε συνέργειες στο χώρο της ΝΑ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βαρύτητα έχουν οι συζητήσεις της εταιρίας με έναν από τους ισχυρότερους ομίλους των χωρών του Αραβικού Κόλπου, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με σκοπό την αντιπροσώπευση της Ευρωσύμβουλοι στις χώρες αυτές όπου η εταιρεία διεκδικεί ήδη τα πρώτα της έργα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v