Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΟΝ Χημικά: Ανεβάζει κοντέρ στην κρίση

Συνεχίζεται η άνοδος των πωλήσεων της ΕΛΤΟΝ Χημικά και κατά το πρώτο πεντάμηνο της φετινής χρονιάς, άνοδος που αναμένεται να διατηρηθεί και για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

ΕΛΤΟΝ Χημικά: Ανεβάζει κοντέρ στην κρίση
Συνεχίζεται η άνοδος των πωλήσεων της Ελτον Χημικά και κατά το πρώτο πεντάμηνο της φετινής χρονιάς, άνοδος που αναμένεται να διατηρηθεί και για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

«Ο τζίρος μας θα κλείσει φέτος ανοδικά και αν μάλιστα αποκτήσουμε σταθερή κυβέρνηση, τότε το κλίμα είναι πιθανόν να αλλάξει και τα πράγματα να πάνε ακόμη καλύτερα. Το σημαντικότερο είναι να αποκτήσουν κεφάλαια οι τράπεζες και με τη σειρά τους να χρηματοδοτήσουν τους πελάτες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Νέστωρ Παπαθανασίου στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Το 2011 οι πωλήσεις του Ομίλου ανέβηκαν από τα 77,4 στα 83,1 εκατ. ευρώ, ενώ κατά το πρώτο φετινό πεντάμηνο η άνοδος του τζίρου συνοδεύτηκε από μείωση του τραπεζικού δανεισμού κατά περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε στα ισχυρά αμυντικά χαρακτηριστικά που διαθέτει η εταιρεία του, όπως η ισχυρή της ρευστότητα, το γεγονός ότι κανένας πελάτης της και κανένας προμηθευτής της δεν αποτελεί ποσοστό ανώτερου του 2% του συνόλου, η μεγάλη προσοχή που δίδεται στις πωλήσεις προκειμένου να περιοριστούν οι επισφάλειες, κ.λπ.

«Καταφέρνουμε να αυξάνουμε πωλήσεις σε μια σαφώς πτωτική αγορά, μέσω της ανάπτυξης στο εξωτερικό, αλλά και μέσα από τη διεύρυνση των μεριδίων μας στην εγχώρια αγορά. Για να αναπτυχθεί μια εταιρεία όπως εμείς στην ελληνική αγορά θα πρέπει να συνάπτει νέες συνεργασίες, να προσφέρει νέα προϊόντα, να καλύπτει νέες εφαρμογές και να βρίσκει νέους πελάτες. Το τελευταίο είναι δύσκολο σε μια περίοδο έντονης κρίσης, ωστόσο εμείς επιδιώκουμε τα πρώτα τρία».

Επιπλέον, ο κ. Παπαθανασίου επισήμανε πως υπάρχουν μεν αγορές που παρουσιάζουν έντονη πτώση που ενδεχομένως μέσα στην τελευταία τριετία να φτάνει και το 50%, υπάρχουν όμως και άλλοι τομείς που πηγαίνουν καλύτερα όπως τα φάρμακα-λιπάσματα, τα τρόφιμα, η επεξεργασία νερού, κ.λπ.

Τέλος, η διοίκηση της εισηγμένης ανέφερε ότι στρατηγική της είναι να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στο εξωτερικό, με την εταιρεία να δραστηριοποιείται ήδη στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Σερβία, έχει ιδρύσει το 2011 θυγατρική στην Ουκρανία, ενώ προτίθεται να δραστηριοποιηθεί και στην Αίγυπτο, όταν τακτοποιηθεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας.

«Μέχρι τώρα τα καταφέρνουμε πολύ καλά στο εξωτερικό. Πήγαμε στις αγορές αυτές για να μείνουμε, επενδύσαμε και θέλουμε κάποια μέρα να γίνουμε leaders σ’ αυτές».

Το 2011 η Έλτον Χημικά σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 2,99 εκατ. ευρώ (2,75 εκατ. το 2010) και η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v