Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q&R: Αισιοδοξία για έργα πληροφορικής

Την αισιοδοξία της για τις προοπτικές της Q&R τα επόμενα χρόνια εξέφρασε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής, στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Q&R: Αισιοδοξία για έργα πληροφορικής
Την αισιοδοξία της για τις προοπτικές της Q&R τα επόμενα χρόνια εξέφρασε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής, στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

H Q&R δραστηριοποιείται στην ανάληψη μεγάλων έργων πληροφορικής (έμφαση σε υπηρεσίες), με το μεγαλύτερο πελάτη της εταιρείας να είναι ο δημόσιος τομέας.

Η γενικότερη καθίζηση των έργων πληροφορικής τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα έχουν επηρεάσει πτωτικά τον κύκλο εργασιών της κατά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η Q&R διακρίνεται για την υψηλή της ρευστότητα. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία της 31ης Μαρτίου του 2012, το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων ανερχόταν στο 1,07 εκατ. ευρώ, όταν στο ταμείο της εταιρείας υπήρχαν 3,7 εκατ. ευρώ (θετικό καθαρό ταμείο).

Η διοίκηση όμως της εισηγμένης -παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά- δηλώνει αισιόδοξη για το μέλλον της εταιρείας.

«Σήμερα έχει τρέξει μόλις το 5% του ΕΣΠΑ σε ότι αφορά τα έργα πληροφορικής και έχουμε ακόμη χρονικό περιθώριο μόλις 3,5 ετών για έργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ που χρηματοδοτούνται κατά 95% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναμφίβολα, αρνητικά έχει επηρεάσει η γενικότερη αβεβαιότητα για την πορεία της χώρας, αλλά και η ικανότητα προσώπων.

Σύμφωνα πάντως με τη λογική, τα έργα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσουν. Δεν μπορεί να τα θέλει ο κ. Ράιχενμπαχ και να μην τα προχωρούμε εμείς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Νίκος Πασχαλάκης.

Το σημερινό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της Q&R κυμαίνεται γύρω στα 4 εκατ. ευρώ και η εταιρεία έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Θεόδωρος Καραγιάννης εξέφρασε την αισιοδοξία του σε ότι αφορά τις δυνατότητες της Q&R να αναλάβει διεκδικούμενες συμβάσεις: «Στο Γ’ ΚΠΣ, στα έργα της Κοινωνίας της Πληροφορίας είχαμε έρθει πρώτοι ως προς τον αριθμό έργων που είχαμε αναλάβει. Πιστεύω πως στο 2016 θα επιστρέψουμε στα επίπεδα κύκλου εργασιών του παρελθόντος (13-15 εκατ. ευρώ)», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v