Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπήτρος: Άμυνα στα μέταλλα, επίθεση στην ενέργεια

Με αμυντική στρατηγική στη δραστηριότητα της μεταλλουργίας και επίθεση στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντιστέκεται η Μπήτρος Συμμετοχών στην έντονη κρίση που μαστίζει την ελληνική οικονομία.

Μπήτρος: Άμυνα στα μέταλλα, επίθεση στην ενέργεια
Με αμυντική στρατηγική στη δραστηριότητα της μεταλλουργίας και επίθεση στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντιστέκεται η Μπήτρος Συμμετοχών στην έντονη κρίση που μαστίζει την ελληνική οικονομία.
 
Συγκεκριμένα, στο κλάδο εμπορίας σιδήρου-χάλυβα, όπου η ζήτηση έχει επιστρέψει στα επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του 1990, έχει εντατικοποιήσει την πολιτική που ξεκίνησε το 2008 και περιλαμβάνει τη μείωση του λειτουργικού κόστους, τη διατήρηση μεριδίων στα υγιή τμήματα της αγοράς και την ενίσχυση της εξωστρέφειας, τη διατήρηση της ρευστότητας σε ασφαλή επίπεδα, κ.λπ. Επιπλέον, εντείνονται οι προσπάθειες για την πώληση αδιάθετων κατοικιών.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, σύμφωνα με το διευθυντή στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου κ. Σταύρο Γατόπουλο:

α) υποκαταστάθηκε το μεγαλύτερο μέρος του υφιστάμενου μακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε νέο πενταετούς διάρκειας ομολογιακό δάνειο

β) δρομολογήθηκε η συγχώνευση των δραστηριοποιούμενων στην αγορά ακινήτων, εταιρειών του Ομίλου

γ) πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις στην παραγωγική υποδομή του Ομίλου και δρομολογήθηκε η μετεγκατάσταση της εταιρείας Μπήτρος Οπλισμός Σκυροδέματος από το σημερινό μισθωμένο βιομηχανοστάσιο, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου στον Ασπρόπυργο.

Αξιοσημείωτη πάντως είναι η έμφαση που δίνει η Μπήτρος Συμμετοχών στη δραστηριότητα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συγκεκριμένα στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα, αλλά και στην εμπορία βασικού εξοπλισμού φωτοβολταϊκών σταθμών.

Σύμφωνα με τον κ. Γατόπουλο, οι εταιρείες του Ομίλου διαθέτουν ήδη ένα χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 10 MW. Οι μεγαλύτεροι από τους τρεις σταθμούς διασυνδέθηκαν στο δίκτυο τους προηγούμενους τρεις μήνες και αναμένεται να αρχίσουν να συνεισφέρουν στα έσοδα του Ομίλου από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Υπολογίζεται, ότι σε ετήσια βάση, τα έσοδα από τη λειτουργία των ως άνω σταθμών θα κινούνται στην περιοχή των 5 εκατ. ευρώ, ενώ τα αναμενόμενα κέρδη προ φόρων αναμένονται στα επίπεδα των 2 εκατ. ευρώ.

Σε ερώτηση που υποβάλαμε προς τον πρόεδρο του Ομίλου κ. Παναγιώτη Μπήτρο για το αν εξετάζεται το ενδεχόμενο απορρόφησης από την εισηγμένη της εταιρείας BIG SOLAR (συμφερόντων της οικογένειας του βασικού μετόχου, εταιρεία εμπορίας φωτοβολταϊκού εξοπλισμού και ανάπτυξης-διαχείρισης φωτοβολταϊκών έργων), η απάντηση είναι πως «τίποτε δεν αποκλείεται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v