Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dionic: Τροποποίηση ΜΟΔ και ακύρωση ιδίων μετοχών

Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω ακύρωσης ιδίων μετοχών καθώς και την τροποποίηση των όρων του ΜΟΔ, αποφάσισε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της Dionic που πραγματοποιήθηκε στις 16/7.

Dionic: Τροποποίηση ΜΟΔ και ακύρωση ιδίων μετοχών
Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω ακύρωσης ιδίων μετοχών καθώς και την τροποποίηση των όρων του ΜΟΔ, αποφάσισε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της Dionic που πραγματοποιήθηκε στις 16/7.

Αναλυτικά η ΓΣ της Dionic αποφάσισε μεταξύ άλλων:

* Η Τακτική Γενική Συνέλευση επικύρωσε παμψηφεί την τροποποίηση της λήξης της από 25/6/2008 συμβάσεως υπό τον τίτλο «Πρόγραμμα εκδόσεως ομολογιακού δανείου με μετατρέψιμες ομολογίες, μετά συμβάσεων καλύψεως και πρωτογενούς διαθέσεως, ορισμού διαχειριστή πληρωμών» που συνομολογήθηκε μεταξύ της Εταιρίας, των αρχικών Ομολογιούχων Δανειστών που αναφέρονται στο Παράρτημα Α της Συμβάσεως και της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» ως Διαχειριστή Πληρωμών και Εκπροσώπου των Ομολογιούχων ποσού δώδεκα εκατομμυρίων ευρώ (€12.000.000) και ακολούθως της λήξης όλων των Ομολογιών που εκδόθηκαν δυνάμει της ανωτέρω σύμβασης πέραν της αρχικής ορισθείσας ημερομηνίας λήξης και εξουσιοδοτείται το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας όπως αποφασίσει ελεύθερα κατά την κρίση του και συνομολογήσει με τον Εκπρόσωπο των Ομολογιούχων τους ειδικότερους όρους της παράτασης λήξης του ανωτέρου Ομολογιακού Δανείου και όλων ή μερικών Ομολογιών και όπως αναθέτει περαιτέρω σε άλλα πρόσωπα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού της Εταιρίας την άσκηση του συνόλου ή μέρους των ανωτέρω εξουσιών και όπως προβεί σε κάθε ενέργεια συναφή με τα ανωτέρω.

*η Tακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με τον ορισμό, μεταξύ αυτών, των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών σύμφωνα με τα “περί Εταιρικής Διακυβέρνησης”.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα διοικήσει την εταιρία για μία τριετία, της θητείας του παρατεινομένης αυτόματα μέχρι την σύγκληση της αμέσως επόμενης τακτικής γενικής συνέλευσης μετά την λήξη της θητείας του, σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 2 του καταστατικού και το άρθρο 19 παρ. 1 του ν. 2190/1920.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τους κάτωθι:

1. Θωμά Ρούμπα του Ιωάννη, Εκτελεστικό Μέλος
2. Δημοσθένης Βατικιώτης του Ιωάννη, Εκτελεστικό Μέλος
3. Χρήστο Μπιζούμη του Μίμη, Μη Εκτελεστικό Μέλος
4. Κωνσταντίνο Θεοτοκά του Στεφάνου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
5. Αλέξανδρο Λαβράνο του Σταματίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
6. Ιωάννη Βενέτη του Ζώη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
7.Παντελή Παστιανίδη του Γεωργίου Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Η Τακτική Γενική Συνέλευση, κατόπιν ενημέρωσης του Προέδρου της και αφού εξέτασε τη συνδρομή των κριτηρίων για την απονομή της ιδιότητας του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, διορίζει ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου τους κ.κ. Αλέξανδρο Λαβράνο του Σταματίου, Ιωάννη Βενέτη του Ζώη και Παντελή Παστιανίδη του Γεωργίου.

Τέλος, η Τακτική Γενική Συνέλευση επικύρωσε την ακύρωση 119.587 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ εκάστης σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.6 του κ.ν. 2190/20 που κατέχονται από την εταιρεία και ακολούθως την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ισόποσο της ονομαστικής αξίας των μετοχών που ακυρώνονται, ήτοι κατά το ποσό των τριάντα πέντε χιλιάδων οκτακοσίων εβδομήντα έξη χιλιάδων Ευρώ και δέκα λεπτών (35.876,10 €) και τροποποιεί ακολούθως το άρθρο 5 Α του Καταστατικού της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v