Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibios: Γιατί ενέγραψε μεγάλες απομειώσεις

Μεγάλες ζημίες λόγω της μειωμένης ζήτησης, αλλά και της εγγραφής υψηλών λογιστικών απομειώσεων, παρουσίασε η Unibios κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς.

Unibios: Γιατί ενέγραψε μεγάλες απομειώσεις
Μεγάλες ζημίες λόγω της μειωμένης ζήτησης, αλλά και της εγγραφής υψηλών λογιστικών απομειώσεων, παρουσίασε η Unibios κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου υποχώρησε από τα 5,12 στα 3,36 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο ποσοστό της πτώσης να οφείλεται στις μειωμένες πωλήσεις του κλάδου θέρμανσης-κλιματισμού (πτώση οικοδομικής δραστηριότητας). Αντίθετα, σε χαμηλότερο επίπεδο κυμάνθηκε το ποσοστό πτώσης των πωλήσεων στις τεχνολογίες χρήσης νερού-ενέργειας (εταιρεία Κάλλιγκαν).

Οι προ φόρων ζημίες διαμορφώθηκαν σε 2,755 εκατ. ευρώ, έναντι 1,4 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Στα αποτελέσματα του 2011 είχαν συμπεριληφθεί έξοδα μη επαναλαμβανόμενα ύψους 145 χιλ. που αφορούσαν την δραστηριότητα θέρμανσης-κλιματισμού. Αντίθετα, φέτος περιλαμβάνεται ποσό ύψους 1,686 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά την απομείωση των παγίων περιουσιακών στοιχείων της ΒΙΟΣΩΛ.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της διοίκησης να διακόψει οριστικά την παραγωγική δραστηριότητα της ΒΙΟΣΩΛ, είχε ως αποτέλεσμα ο μηχανολογικός εξοπλισμός να αποτιμηθεί σε εκτιμώμενη αξία πώλησης, με αποτέλεσμα την εγγραφή της προαναφερόμενης απομείωσης.

Χωρίς τον υπολογισμό των μη επαναλαμβανόμενων εξόδων για το 2011 και 2012, το προ φόρων αποτέλεσμα του ομίλου διαμορφώνεται σε -1,05 εκατ. ευρώ για το πρώτο φετινό εξάμηνο, έναντι -1,26 εκατ. για το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα καθαρά αποτελέσματα ήταν ζημιογόνα (-2,68 εκατ. ευρώ), οι ταμειακές ροές αρνητικές, ενώ στο ταμείο της εισηγμένης εισέρρευσαν 322,5 χιλιάδες ευρώ ως προκαταβολή έναντι μελλοντικής αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου (έχει ψηφιστεί από τους μετόχους, όπως και η έκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου, με παραίτηση των παλαιών μετόχων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v