Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AS Company: Προτεραιότητα οι εξαγωγές

Σαφής ήταν ο επηρεασμός των οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου της εταιρείας παιχνιδιών AS Company, καθώς το καταναλωτικό κοινό στρέφεται σε προϊόντα χαμηλότερης αξίας.

AS Company: Προτεραιότητα οι εξαγωγές
Σαφής ήταν ο επηρεασμός των οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου της εταιρείας παιχνιδιών AS Company, καθώς το καταναλωτικό κοινό στρέφεται σε προϊόντα χαμηλότερης αξίας, τάση μάλιστα που αναμένεται να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της εισηγμένης διαμορφώθηκαν στα 8,7 εκατ. ευρώ (από 9,7 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ή -10,6%), τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μειώθηκαν κατά 51% (883 χιλ. έναντι 1,806 εκατ.) και τα κέρδη μετά από φόρους κατά 50,6% (614 χιλ. από 1,24 εκατ. ευρώ).

Παρά τη γενικότερη υποχώρηση των πωλήσεων, οι εξαγωγές της εταιρείας αυξήθηκαν μέσα το πρώτο μισό του 2012 κατά 56,8%, αρχίζοντας από μάλλον χαμηλή βάση και τελικά διαμορφώθηκαν στο 1,4 εκατ. ευρώ. Η έμφαση στις εξαγωγές, σε συνδυασμό με την μείωση του κόστους, την αποφυγή επισφαλειών και τη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης αποτελούν τους βασικότερους στόχους της AS Company, όχι μόνο για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, αλλά και για το 2013.

Το θετικό βέβαια για την εταιρεία είναι το καθαρό της ταμείο, δηλαδή το γεγονός ότι τα διαθέσιμά της στις 30 Ιουνίου (4,001 εκατ. ευρώ) ήταν μεγαλύτερα από το σύνολο των τραπεζικών της υποχρεώσεων (3,659 εκατ. κυρίως μακροπρόθεσμες) κατά 343 χιλιάδες ευρώ.

Στις 30 Ιουνίου 2012, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων ανερχόταν στα 18,84 εκατ. ευρώ.

Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v