Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μύλοι Λούλη: Αναμένει πωλήσεις 90 εκατ. ευρώ

Εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του μήνα αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως το νέο εργοστάσιο της Μύλοι Λούλη στη βιομηχανική μονάδα του Κερατσινίου, όπως αναφέρεται στην εξαμηνιαία έκθεση της εισηγμένης.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Μύλοι Λούλη: Αναμένει πωλήσεις 90 εκατ. ευρώ
Εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του μήνα αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως το νέο εργοστάσιο της Μύλοι Λούλη στη βιομηχανική μονάδα του Κερατσινίου, όπως αναφέρεται στην εξαμηνιαία έκθεση της εισηγμένης.

Εξέλιξη η οποία εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μείωση των λειτουργικών εξόδων και βελτίωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης η διοίκηση της Μύλοι Λούλη, όπως αναφέρεται στην εξαμηνιαία έκθεση, αναμένει πωλήσεις 90 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 4,5 εκατ. ευρώ και EBITDA στο 11%-12% του κύκλου εργασιών.

Ειδικότερα όπως σημειώνεται παρ’ όλο που στο πρώτο εξάμηνο του έτους παρουσιάστηκε μια πτώση στην κερδοφορία σε σχέση με τα προηγούμενα εξάμηνα, λόγω κυρίως της μειωμένης ζήτησης, της σχετικής αύξησης της τιμής των σιτηρών καθώς και της αύξησης του χρηματοοικονομικού κόστους, στο δεύτερο εξάμηνο αναμένεται βελτίωση των αποτελεσμάτων λόγω και της έναρξης λειτουργίας του εργοστασίου στο Κερατσίνι που αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Σε ότι αφορά στις τιμές των σιτηρών της νέας σιτικής περιόδου αυτές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 30% από τις αρχές Ιουνίου-τέλη Μαΐου. Βασική αιτία της αύξησης αυτής αποτελούν οι προβλέψεις για πολύ χαμηλή παραγωγή καλαμποκιού και σόγιας διεθνώς.

Σύμφωνα με διεθνείς εκθέσεις η παγκόσμια παραγωγή των δύο αυτών προϊόντων αναμένεται να είναι πολύ χαμηλότερη του αναμενομένου, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας στο βόρειο ημισφαίριο, και το έλλειμμα της παραγωγής αναμένεται να καλυφθεί με σιτηρά.

Έτσι λοιπόν, παρ’ όλο που η παραγωγή σίτου για την εσοδεία 2012-2013 κρίνεται ικανοποιητική από τους ειδικούς, όπως σημειώνεται στην εξαμηνιαία έκθεση της εταιρείας, οδηγούμαστε σε μια χρονιά με υψηλές τιμές λόγω της σχέσης υποκατάστασής με το καλαμπόκι.

Επισημαίνεται δε ότι “συνδυαστικά θα πρέπει να αναλογιστούμε και τις κινήσεις των μεγάλων hedge funds τα οποία θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την άνοδο της τιμής προκειμένου να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη και τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν περεταίρω τις τιμές των σιτηρών”. Καταλήγοντας εκτιμά ότι βαδίζουμε σε μια περίοδο υψηλών τιμών στα σιτηρά χωρίς κανείς να μπορεί να υπολογίσει το ακριβές επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v