Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SATO: Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99

Συνέχιση της λειτουργίας της μέσα από την υλοποίηση ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης επιχειρεί η SATO με την υποβολή ένταξής της στις διατάξεις του άρθρου 99.

SATO: Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99
Συνέχιση της λειτουργίας της μέσα από την υλοποίηση ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης επιχειρεί η Sato με την υποβολή ένταξής της στις διατάξεις του άρθρου 99.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τη σημερινή προσφυγή είχαν προηγηθεί συζητήσεις με τους πιστωτές σχετικά με την εύρεση ενός βιώσιμου σχεδίου ανάπτυξης της εταιρείας, στο οποίο συγκαταλέγονται:

• Η ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.
• Η αναδιάρθρωση στο μέτωπο των πωλήσεων, των δικτύων και των προϊόντων.
• Η αξιοποίηση του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.
• Η αξιοποίηση της υπάρχουσα ακίνητης περιουσίας.
• Η βελτίωση της χρηματοοικονομικής δομής της εταιρείας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει και το σενάριο της συμμετοχής των τραπεζών στο μετοχικό κεφάλαιο της Sato μέσα από κεφαλαιοποίηση δανεισμού. 

Η ανακοίνωση της SATO

"Η εταιρεία «SATO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΟΥ» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, ως ισχύει τροποποιηθείς, η οποία πρόκειται να εκδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, καθώς και αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων, η συζήτηση της οποίας προσδιορίστηκε να λάβει χώρα την 31.01.2013.

Παράλληλα, με προσωρινή διαταγή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ανεστάλησαν οι ατομικές και συλλογικές διώξεις των πιστωτών κατά της Εταιρείας και των συνυπεύθυνων με αυτήν προσώπων έως και την εκδίκαση της αιτήσεως.

Η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Εταιρείας με στόχο την εξοικονόμηση ρευστότητας και την υλοποίηση του αναπτυξιακού της προγράμματος, στο πλαίσιο της δυσμενούς κατάστασης, την οποία διανύει η ελληνική οικονομία.

Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v