Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μύλοι Λούλη: Δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία δίνει η εταιρεία Μύλοι Λούλη η οποία στις 7 Νοεμβρίου εγκαινιάζει τη νέα εργοστασιακή της μονάδα στο Κερατσίνι συνολικής επένδυσης 10 εκατ. ευρώ.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Μύλοι Λούλη: Δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα
Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, την πολλοστή στην πολύχρονη παρουσία της στο ελληνικό επιχειρείν, δίνει η εταιρεία Μύλοι Λούλη η οποία στις 7 Νοεμβρίου εγκαινιάζει τη νέα εργοστασιακή της μονάδα στο Κερατσίνι συνολικής επένδυσης 10 εκατ. ευρώ.

Εν μέσω της σοβαρής κρίσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν η ελληνική οικονομία, η βιομηχανία, η ανάπτυξη αλλά πάνω απ ? όλα η κοινωνία, η Μύλοι Λουλη επενδύει στην Ελλάδα, με ελπίδα, όπως σημειώνεται σε σχετική της ανακοίνωση, για το μέλλον της χώρας και την πεποίθηση ότι οι παραδοσιακές επιχειρήσεις οφείλουν να αντιμετωπίζουν διαφορετικά τόσο τις κρίσεις όσο και τις προκλήσεις.

Η Μύλοι Λούλη με 230 χρόνια ιστορίας και 7 γενιές μυλωνάδων αποτελεί τη μακροβιότερη ελληνική επιχείρηση. Μέσα από μια σημαντική πορεία που ξεκίνησε το 1782 από τα Ιωάννινα, η εταιρεία μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει, διαχειριστεί και ανακαινίσει 12 μεγάλες μονάδες παραγωγής αλεύρων σε 4 διαφορετικές χώρες. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει δυο υπερσύγχρονες επιλιμένιες μονάδες παραγωγής αλεύρων στη Σούρπη Μαγνησίας (1.000 τόνοι/24ωρο) και στο Κερατσίνι Πειραιά (300 τόνοι/24ωρο), κατέχοντας την 1η θέση στην ελληνική αλευροβιομηχανία σε αλέσεις, πωλήσεις και τεχνολογία.

Σε ότι αφορά στην επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 εκατ. ευρώ αφορούν τις κτηριακές εγκαταστάσεις και τα 7 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, υλοποιήθηκε χωρίς τραπεζικό δανεισμό και χωρίς καμία επιδότηση.

Η μονάδα περιλαμβάνει μύλο άλεσης σίτου 300 τόν/24ωρο, γραμμή παραγωγής pellets 200τόν/24ωρο, σιλό σίτου 20.000 τόνων, σιλό αλεύρων 2.500 τόνων, σιλό υποπροϊόντων 500 τόνων, λιμενοβραχίονα μήκους 130 μέτρων και βάθους 11 μέτρων και πυλώνα φορτο-εκφόρτωσης δυναμικότητας 150 τον/ώρα. Αναφορικά με την πορεία των οικονομικών της μεγεθών για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης η εταιρεία αναμένει κύκλο εργασιών 90 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 4,5 εκατ. ευρώ ενώ εκτιμάται ότι το θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα προ αποσβέσεων (EBITDA) θα αποτελεί το 11%-12% του κύκλου εργασιών.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η 7η γενιά εκπροσωπείται στη διεύθυνση της εταιρείας από τον κ. Νίκο Λουλη, ο οποίος γεννήθηκε το 1986 στον Βόλο, σπούδασε στη Βοστόνη, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Boston College, με εξειδίκευση στη λογιστική, την κοστολόγηση και τα χρηματοοικονομικά. Επίσης αποφοίτησε από την Ειδική Σχολή Τεχνικών Κυλινδρόμυλων της Ελβετίας, ενώ εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στις Ειδικές Δυνάμεις λαμβάνοντας επίσης το δίπλωμα του αρτοποιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v