Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει ταχύτητες η Mevaco

Με ικανοποιητική πορεία εξελίσσεται η φετινή χρονιά για την Mevaco, καθώς καλύπτει πλήρως τις υποχρεώσεις της, έχει πρόσβαση ακόμη και σήμερα σε τραπεζική χρηματοδότηση και ολοκλήρωσε το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Ανεβάζει ταχύτητες η Mevaco
Με ικανοποιητική πορεία εξελίσσεται η φετινή χρονιά για την Mevaco, καθώς η μεταλλουργική εταιρεία καλύπτει πλήρως τις υποχρεώσεις της, έχει πρόσβαση ακόμη και σήμερα σε τραπεζική χρηματοδότηση και ολοκλήρωσε το επενδυτικό της πρόγραμμα (αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας, επέκταση στην ενέργεια, κ.λπ.).

Κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, η εταιρεία σημείωσε κύκλο εργασιών 14,8 εκατ. ευρώ (έναντι 16 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2011) και καθαρά κέρδη 533 χιλιάδων ευρώ (έναντι 1,14 εκατ.).

Η πορεία αυτή θεωρείται ικανοποιητική με δεδομένα ότι το 2011 επιτεύχθηκε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων και ότι το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς χαρακτηρίστηκε από κλίμα γενικότερης πολιτικής και οικονομικής αστάθειας (μακρά προεκλογική περίοδος, διπλή εκλογική αναμέτρηση, κ.λπ.).

Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το τελευταίο τρίμηνο του έτους αναμένεται να εξελιχθεί ακόμη καλύτερα, λόγω των εργασιών που έχουν αναληφθεί. Ενδεικτικά θα πρέπει να αναφερθούν κάποιες εξαγωγικές προσπάθειες στην Αυστραλία που άρχισαν να αποδίδουν, αλλά και τα έσοδα που ξεκίνησαν να εισρέουν από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (πωλήσεις ηλεκτρικού ρεύματος μέσω φωτοβολταϊκού πάρκου).

Ήδη, κατά τα τελευταία χρόνια, ο εισηγμένος όμιλος έχει καταφέρει να διευρύνει την παραγωγική του γκάμα και να στρέψει σημαντικό ποσοστό των πωλήσεων στις αγορές του εξωτερικού.

Επιπρόσθετα, η Mevaco έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, διαθέτοντας όλη την απαιτούμενη υποδομή, προκειμένου να εξυπηρετήσει πιθανές ανάγκες πελατών της από τον κατασκευαστικό κλάδο, στην περίπτωση που ξεκινήσουν τα λεγόμενα μεγάλα έργα από το 2013 (αυτοχρηματοδοτούμενοι οδικοί άξονες, κ.λπ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v