Σαράντης: Αναμένει «χριστουγεννιάτικο μποναμά»

Ένα ακόμη καλύτερο τελευταίο τρίμηνο αναμένει ο όμιλος Σαράντη (μετά από ένα αρκετά βελτιωμένο γ΄ τρίμηνο), γεγονός που θα του επιτρέψει να ξεπεράσει την αρχική πρόβλεψή του για τα κέρδη της χρήσης 2012.

Σαράντης: Αναμένει «χριστουγεννιάτικο μποναμά»
Ένα ακόμη καλύτερο τελευταίο τρίμηνο αναμένει ο όμιλος Σαράντη (μετά από ένα αρκετά βελτιωμένο γ΄ τρίμηνο), γεγονός που θα του επιτρέψει να ξεπεράσει την αρχική πρόβλεψή του για τα κέρδη της χρήσης 2012, σύμφωνα με τις δηλώσεις της διοίκησής του κατά την τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα εννεαμήνου.

Σύμφωνα με τον CFO του ομίλου, Κ. Ροζακέα, στο τέλος του 2012 αναμένεται στα ταμεία του να έχουν συγκεντρωθεί 40 εκατ. ευρώ, αλλά και να εξαλειφθεί πλήρως ο δανεισμός του, ο οποίος στο εννεάμηνο διαμορφώθηκε στο εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο των 4,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο γ΄ τρίμηνο οι συγκρινόμενες πωλήσεις υποχώρησαν κατά 3% (-6% στο εξάμηνο), ενώ συνολικά η Ελλάδα παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 12%, συνεπικουρούμενη από την προσθήκη νέων σημάτων και προϊοντικών κατηγοριών.

Πέρα από τα χρηματοοικονομικά επιτεύγματα του 2012, ο όμιλος εκτιμά πως θα εμφανίσει αντιστάσεις και το 2013, χρονιά που θεωρεί ότι θα είναι εξίσου σκληρή για το σύνολο της αγοράς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ. Ροζακέα, στην εσωτερική αγορά, και με βάση συγκρινόμενες πωλήσεις, ο όμιλος αναμένεται να παρουσιάσει σταθερό τζίρο ή ελαφρά μειωμένο έως το επίπεδο του 2%. Η πρόβλεψη ωστόσο αναμένεται να επαναδιατυπωθεί όταν θα υπάρξουν ασφαλέστερα στοιχεία.

Σύμφωνα με τις επιδιώξεις του ομίλου, το 2013 αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο το χαρτοφυλάκιο σημάτων που διαθέτει στην Ελλάδα, κλείνοντας νέες συμφωνίες, που θα προσφέρουν νέα μερίδια αγοράς.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει την έρευνα με ενδεχόμενο εξαγορών στη ΝΑ. Ευρώπη, όπου πραγματοποιείται πλέον το 60% του τζίρου του, ενώ η στρατηγική του ομίλου περιλαμβάνει επενδύσεις για την βελτίωση της διείσδυσης του ανά περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v