Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CPI: Αποδίδουν οι περικοπές κόστους

Αποδίδουν οι περικοπές κόστους, δηλώνει η διοίκηση της εταιρείας, η οποία προσδοκά ότι η οικονομική χρήση θα κλείσει με θετικό EBITDA και μικρού ύψους τελικό αποτέλεσμα. Ελπίδες να τρέξουν περισσότερα έργα.

CPI: Αποδίδουν οι περικοπές κόστους
«Το επόμενο εξάμηνο (το δεύτερο της χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου) θα είναι μία ακόμη δύσκολη περίοδος, καθώς οι καθημερινές εργασίες είναι βαλτωμένες, όπως άλλωστε και ολόκληρη η αγορά. Ωστόσο, η εταιρεία έχει μια σειρά ανεκτέλεστων συμβάσεων που αναμένεται να αρχίσουν να υλοποιούνται και μέχρι τώρα είχαν καθυστερήσει για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων και η γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατούσε».

Αυτά δήλωσε στο Euro2day.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CPI Χρήστος Παπαθάνος, συμπληρώνοντας πως η οικονομική χρήση θα κλείσει με θετικό EBITDA και μικρού ύψους τελικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τη διοίκησή της, η εταιρεία δεν έχει πρόβλημα καθυστερήσεων στις πληρωμές της και μάλιστα έχει προχωρήσει σε σημαντικότατες περικοπές δαπανών, με το κόστος μισθοδοσίας να εμφανίζεται μειωμένο κατά 40% λόγω τόσο της μείωσης του προσωπικού όσο και των περικοπών στους μισθούς.

Έτσι, για την επόμενη οικονομική χρήση, που ξεκινά τον Ιούλιο του 2013, εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς: α) η εταιρεία δεν θα επιβαρυνθεί με τα υψηλά κόστη αποζημιώσεων της φετινής χρονιάς, β) ελπίζεται πως η οικονομία θα αρχίσει να σταθεροποιείται και το κλίμα να βελτιώνεται, ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στον κύκλο εργασιών της CPI.

H τακτική γενική συνέλευση της Παρασκευής ψήφισε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v