Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εριουργία 3Α: «Με το δεξί» στα φωτοβολταϊκά

Η Εριουργία Τρία Άλφα ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση ανάληψης εργολαβίας αναφορικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 500 ΚW στο Δήμο Σοφάδων του νομού Καρδίτσας.

Εριουργία 3Α: «Με το δεξί» στα φωτοβολταϊκά
Την ανάληψη του έργου της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 0,5 MW στο νομό Καρδίτσας ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη εταιρεία Εριουργία Τρία Άλφα, εγκαινιάζοντας έτσι την παρουσία της στον ευρύτερο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η εισηγμένη, πέρα από τη διεκδίκηση της κατασκευής και άλλων σχετικών έργων στο μέλλον, έχει ξεκινήσει επαφές με στόχο την εξαγορά αδειών φωτοβολταϊκών πάρκων, όμως το μέγεθος των σχετικών κινήσεων θα εξαρτηθεί: α) από το ποσοστό κάλυψης της υλοποιούμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και β) από το κατά πόσον θα ληφθεί πρόσθετη χρηματοδότηση από τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, η Εριουργία Τρία Άλφα προτίθεται να αντλήσει κεφάλαια έως 2,244 εκατ. ευρώ μέσα από την έκδοση 793.000 νέων κοινών μετοχών (13 νέες για κάθε 10 παλιές) προς 2,83 ευρώ ανά μετοχή.

Στόχος είναι το πρώτο 1,075 εκατ. ευρώ να δοθεί για αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού (έχουν ήδη δοθεί για το σκοπό αυτό άλλα 880 χιλ. ευρώ από χρήματα που εισέπραξε η εταιρεία από το ελληνικό δημόσιο), ενώ το υπόλοιπο ποσό προορίζεται για χρηματοδότηση επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά πάρκα, σε συνδυασμό με ενδεχόμενο τραπεζικό δανεισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v