Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΕ Ενδυμάτων: Αύξηση κερδών σε όμιλο και μητρική

Αύξηση 15% στα καθαρά κέρδη της μητρική και 10% στα κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου σημείωσε κατά τη χρήση του 2004 η ΕΛΒΕ Ενδυμάτων. Ο κύκλος εργασιών της μητρικής αυξήθηκε κατά 18% και του ομίλου κατά 26%.

ΕΛΒΕ Ενδυμάτων: Αύξηση κερδών σε όμιλο και μητρική
Αύξηση της κερδοφορίας, και του κύκλου εργασιών της, τόσο σε επίπεδο μητρικής, όσο και σε ενοποιημένη βάση, παρουσίασε η ΕΛΒΕ Ενδυμάτων.

Συγκεκριμένα, από το 2004 τα καθαρά κέρδη της ΕΛΒΕ Ενδυμάτων ανήλθαν σε 1.448.682 ευρώ, αυξημένα κατά 15%, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Επίσης, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 9.803.105 ευρώ αυξημένος κατά 18% έναντι του 2003.

Σημιεώνεται, πως οι εξαγωγές της εταιρίας εξακολουθούν να ανέρχονται σταθερά σε ποσοστό 50% των πωλήσεων και πραγματοποιούνται κυρίως σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης βελτιώθηκε σημαντικά η ρευστότητα της ΕΛΒΕ Ενδυμάτων, λόγω της μείωσης των υποχρεώσεων της κατά 1.590.000 ευρώ.(-17%).



Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της εφαρμογής της στρατηγικής της, η εταιρία συνεχίζει τη διεύρυνση της πελατειακής της βάσης και την επέκταση των πωλήσεων σε νέες αγορές.

Σε επίπεδο ομίλου, για το ίδιο χρονικό διάστημα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε ευρώ 36.578.000 αυξημένος κατά 26% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε 2.044.000 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 10%.

Στα αποτελέσματα του ομίλου περιέχονται οι θυγατρικές CALIN (Calzedonia, Intimissimi), ΟΑΚS, και η ΛΗΤΩ (βρεφικά πολυκαταστήματα).

Η θυγατρική εταιρία CALIN λειτούργησε από την αρχή του έτους έντεκα (11) νέα καταστήματα, στην Καλαμάτα, στην Πάτρα, στην Ρόδο, στην Αλεξανδρούπολη στην Κατερίνη, στην Θεσ/νίκη (4),στο Ηράκλειο και στη Μυτιλήνη ( συνολικά 57 ).

Η ΛΗΤΩ έχει 4 πολυκαταστήματα και τον Μάρτιο θα προστεθεί 1 ακόμη στην ΑΘήνα.

Τέλος οι προοπτικές για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, τόσο στην μητρική όσο και στον όμιλο, προβλέπεται ότι θα είναι εξ ίσου θετικές.



Εξάλλου, η ΕΛΒΕ Ενδυμάτων γνωστοποίησε ότι η ετήσια τακτική γενική συνέλευση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο μεταξύ 20/06 και 30/06/2005.

Το μέρισμα το οποίο θα αποφασισθεί από την ετήσια τακτική γενική συνέλευση, προβλέπεται να καταβληθεί εντός δύο μηνών από την ημερομηνία λήψης της απόφασης από την γ.σ. και πάντως το αργότερο μέχρι την 31.08.2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v