Autohellas:Αύξηση 12,9% στα ενοποιημένα κέρδη 2004

Αύξηση 12,9% στα ενοποιημένα κέρδη και 12,6% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Autohellas στη χρήση του 2004, σε σχέση με τη χρήση του 2003.

Autohellas:Αύξηση 12,9% στα ενοποιημένα κέρδη 2004
Αύξηση 12,9% στα ενοποιημένα κέρδη και 12,6% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Autohellas στη χρήση του 2004, σε σχέση με τη χρήση του 2003.

Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 12,9% και ανήλθαν στα 19,4 εκατ. ευρώ από 17,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σημειώνεται, όμως, από την εταιρία, πως προκειμένου τα μεγέθη να είναι συγκρίσιμα θα πρέπει να απομονωθούν μοναδικά γεγονότα και μερίσματα που επηρέασαν τις δύο χρήσεις. Απομονώντας τα γεγονότα αυτά η αύξηση διαμορφώνεται στο 31,1%.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα κέρδη από την πώληση των μεταχειρισμένων ενώ αποτελούν μέρος των οργανικών αποτελεσμάτων της εταιρείας παρουσιάζονται ως έκτακτα κέρδη.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, το 2004 αποτέλεσε μια ιδιαίτερη χρονιά για την Autohellas. Η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων δημιούργησε υψηλές προσδοκίες για τον τουριστικό κλάδο που όμως δεν επαληθεύτηκαν.

Αντίθετα, το 2004 αποτέλεσε μία από τις χειρότερες τουριστικά χρονιές για το σύνολο της Ελλάδας, εξαιτίας του αρνητικού κυρίως κλίματος που δημιουργήθηκε την περίοδο πρίν από την έναρξη των Αγώνων. Μικρή εξαίρεση αποτέλεσε η περιοχή των Αθηνών για πολύ μικρό όμως χρονικό διάστημα.

Παρ’ όλα αυτά, σημειώνεται, η Autohellas και το 2004 συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία τόσο στις μακροχρόνιες όσο και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Επίσης, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 111,3 εκατ. ευρώ, έναντι 98,8 εκατ. ευρώ το 2003 παρουσιάζοντας αύξηση 12,6%.

Αντίστοιχα τα ενοποιημένα κέρδη προ αποσβέσεων, ανήλθαν στα 79,5 εκατ. ευρώ από ευρώ 70,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο στόλος της εταιρίας έφθασε τον Αύγουστο (peak) τα 22,450 αυτοκίνητα, παραμένοντας ο μεγαλύτερος της ελληνικής αγοράς.

Τονίζεται, ακόμη, πως η εταιρία έχει σταθερή ανάπτυξη από το 1999, χρονιά εισαγωγής της Autohellas στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Χαρακτηριστικά, τα κέρδη προ φόρων τη τελευταία πενταετία έχουν υπερτριπλασιαστεί από 5,6 εκατ. ευρώ στα 19,4 εκατ. ευρώ με την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων να κυμαίνεται στο 31,3%.

Η σταθερή κερδοφορία επιτρέπει τη διατήρηση υψηλής μερισματικής απόδοσης με προτεινόμενο προς έγκριση από τη Γενική Συνέλευση μέρισμα για τη χρήση του 2004 τα ευρώ 0,21 ανά μετοχή.

Τέλος, αναφέρεται, πως το Φεβρουάριου του 2005 η Autohellas με την ΕΛΤΡΑΚ υπέγραψαν συμφωνία για τη συμμετοχή της Autohellas κατά 50% στην ΕΛΤΡΕΚΚΑ που είναι θυγατρική του ομίλου ΕΛΤΡΑΚ.

Σημειώνεται, πως το αντικείμενο της ΕΛΤΡΕΚΚΑ ΑΕ είναι η εισαγωγή, αποθήκευση, εμπορία και διανομή ανταλλακτικών αυτοκινήτου, πολλών διεθνών οίκων στην ελληνική αγορά. Σημειώνεται ότι η ΕΛΤΡΕΚΚΑ ΑΕ είναι στις πρώτες θέσεις του κλάδου της, με κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 21 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v