Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΛΜ: Μειώνει θέση ο Ι. Κλουκίνας

Αλλαγή συσχετισμών καταγράφεται στο μετοχολόγιο της εισηγμένης Κλουκίνας-Λάππας με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Ι. Κλουκίνα να μειώνει σταθερά το ποσοστό του σε 16,91% μόλις χθες.

ΚΛΜ: Μειώνει θέση ο Ι. Κλουκίνας
Αλλαγή συσχετισμών καταγράφεται στο μετοχολόγιο της εισηγμένης Κλουκίνας-Λάππας με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Ι. Κλουκίνα να μειώνει σταθερά το ποσοστό του από το 25,43% που ήταν στις αρχές του 2013 σε 16,91% μόλις χθες.
 
Οι πωλήσεις μετοχών εκ μέρους του καταλήγουν στην ιδιοκτησία μελών του διοικητικού συμβουλίου και βασικών μετόχων της εταιρείας, όπως ο κ.Σπεντζάρης και οι κυρίες Βιολέττα και Μαίρη Λάππα, ωστόσο, παραμένει ασαφής η στόχευση των παραπάνω κινήσεων.

Σημειώνεται ότι ο διευθύνοντας σύμβουλος κ. Κλουκίνας τον Οκτώβριο του 2012 είχε προβεί σε μεταβίβαση σημαντικού ποσοστού (13,7% περίπου) των μετοχών που κατείχε σε εταιρεία συμφερόντων του με την επωνυμία Mutesafe LTD.

Η παραπάνω έμμεση συμμετοχή του παραμένει ακέραιη καθώς οι πωλήσεις που πραγματοποίησε τόσο στις 3 Ιανουαρίου 2013 (300.000 μετοχές) στις 13 Φεβρουαρίου 2013 (449.500 μετοχές) όσο και στις 18 Φεβρουαρίου 2013 (3.125.000 μετοχές) αφορούν το ποσοστό της άμεσης συμμετοχής του στην Κλουκίνας - Λάππας.

Σε κάθε περίπτωση το μεγάλο πακέτο της περασμένης Δευτέρας κατά 50% απορροφήθηκε από τον κ. Σπεντζάρη, ενώ το υπόλοιπο μοιράστηκαν οι δυο μέτοχοι της οικογένειας Λάππα.

Η εταιρεία τουλάχιστον με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία για το εννεάμηνο του 2012 έχει κατορθώσει να μειώσει το εύρος των περυσινών ζημιών, αλλά και να συγκρατήσει τη μείωση του τζίρου, παρά το γεγονός του ότι ο τομέας των κατασκευαστικών έργων έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από την κρίση, ενώ αντιστοίχως στη λιανική (μέσω Mothercare και ELC) η πτώση της ζήτησης έχει επηρεάσει τη δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 29,340 εκατ. ευρώ από 32,035 εκατ. ευρώ το 2011 ενώ οι ζημιές μετά φόρων περιορίστηκαν στις 445 χιλ. ευρώ από 2,448 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v