Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ:Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη για VLTs

Ομοβροντία ερωτήσεων για την τύχη του σχεδίου ανάπτυξης των 35.000 παιχνιδομηχανών (VLTs) καθώς και για τις απαισιόδοξες προβλέψεις για τα έσοδα από τα online παιχνίδια δέχθηκε η διοίκηση του οργανισμού.

ΟΠΑΠ:Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη για VLTs
Ομοβροντία ερωτήσεων για την τύχη του σχεδίου ανάπτυξης των 35.000 παιχνιδομηχανών (VLTs) καθώς και για τις απαισιόδοξες προβλέψεις για τα έσοδα από τα online παιχνίδια (υπολογίζονται σε 126 εκατ. ευρώ το 2022 όταν στον ΟΠΑΠ αναφέρονται στα δισεκατομμύρια που παίζονται μέσω των «παράνομων» διεθνών ομίλων του Διαδικτυακού τζόγου) δέχθηκε σήμερα η διοίκηση του οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την παρουσίαση του σχεδίου με βάση το οποίο ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές του 33% του ΟΠΑΠ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Κ. Λουρόπουλος δυσκολεύθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τα VLTs.

Υποστήριξε πως θα αρχίσουν να εγκαθίστανται από το πρώτο τρίμηνο του 2014 και πως ο οργανισμός περιμένει το σχετικό κανονισμό από την Επιτροπή Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.

Από το ρυθμιστικό πλαίσιο θα εξαρτηθεί και ο αριθμός των αιθουσών (Game Halls) που θα στεγάζουν τα VLTs, αλλά και ο τελικός αριθμός των μηχανών ανά αίθουσα.

Οπως είπε ο κ. Λουρόπουλος, για τα 16.500 VLTs που θα διαχειρίζεται άμεσα ο οργανισμός συζητά με τους πράκτορες για το ποιοι εξ' αυτών θα προχωρήσουν στη δημιουργία Game Hall, δίνει τη δυνατότητα για συνεταιρισμό 10 – 20 πρακτόρων ανά περιοχή ώστε να δημιουργήσουν τέτοιους χώρους, κλπ.

Απέφυγε, όμως, να αναφερθεί στον αριθμό των αιθουσών λέγοντας πως έχει γίνει σαφής χαρτογράφηση της χώρας ώστε ο ΟΠΑΠ να είναι έτοιμος.

Αλλά και για τα 18.500 VLTs που θα παραχωρηθούν σε τρίτους μέσω συμβάσεων, η διοίκηση του οργανισμού θεωρεί πως κατά βάση θα πρόκειται για πράκτορες του ΟΠΑΠ. Οσο για το κόστος αγοράς των μηχανημάτων θα υπάρξει συμφωνία με τους προμηθευτές οι οποίοι θα πληρωθούν εν μέρη μέσω των κερδών που παράγει κάθε VLT (revenue sharing agreement).

Ο Κ. Λουρόπουλος επανέλαβε όσα είχε πει κατά καιρούς για περικοπές στο κόστος marketing και διανομής λόγω της υψηλής φορολόγησης που περιορίζεται τα κέρδη.

Για τα online παιχνίδια υποστήριξε πως συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον στρατηγικό εταίρο. Είπε πως το «Στοίχημα» θα υποφέρει τα επόμενα χρόνια και πως οι αποδόσεις στα διαδικτυακά παιχνίδια θα είναι ίδιες με τα αντίστοιχα που παρέχονται σήμερα από το δίκτυο πρακτόρων.

Ομως, η απόδοση για το online Στοίχημα θα είναι μεγαλύτερη από το αντίστοιχο επίγειο γιατί ο οργανισμός θέλει να το στηρίξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v