Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το σχέδιο εξυγίανσης της SATO

Ελπίδες ανασυγκρότησης διατηρεί η διοίκηση της εισηγμένης Sato, προσβλέποντας στην υπαγωγή της στο άρθρο 99 και στην επικύρωση της συμφωνίας που έχει ήδη συνάψει με την πλειονότητα των πιστωτών της.

Το σχέδιο εξυγίανσης της SATO
Ελπίδες ανασυγκρότησης διατηρεί η διοίκηση της εισηγμένης Sato, προσβλέποντας στην υπαγωγή της στο άρθρο 99 και στην επικύρωση της συμφωνίας που έχει ήδη συνάψει με την πλειονότητα των πιστωτών της.

Η υπόθεση συζητήθηκε προχθές ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και υποβλήθηκε προς έγκριση ένα εκτενές σχέδιο που αφορά σε ρύθμιση οφειλών που αγγίζουν τα 50 εκατ.ευρώ.

Σ’αυτό περιλαμβάνεται αφενός πρόβλεψη για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά και η συμμετοχή των πιστωτριών τραπεζών στην προσπάθεια εξυγίανσης της παραγωγικής και εμπορικής εταιρίας.

Ειδικότερα, η συμφωνία μεταξύ Sato και του 77% των πιστωτών της προβλέπει την αγορά του εργοστασίου που διατηρεί η εταιρία στη Θεσσαλονίκη από την Εμπορική Τράπεζα έναντι του ποσού των 7 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια προβλέπεται να επαναμισθωθεί στη Sato για την προσεχή 15ετία. Σημειώνεται ότι η παραγωγική μονάδα βρίσκεται σε κανονική λειτουργία και εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες της Sato όσο και του λιανικού δικτύου Entos.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σχέδιο εξυγίανσης, προβλέπεται επίσης η κεφαλαιοποίηση οφειλών της Sato προς τις τράπεζες, για τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας, ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Προτείνεται δε η μεταφορά δανείου, που βαρύνει το ακίνητο των κεντρικών γραφείων και του logistic center της Sato στην Ελευσίνα, στη συγγενική εταιρία Pasal Developent, η οποία έχει εξαγοράσει ήδη το ακίνητο.

Τέλος, υπάρχει συμφωνία για μείωση με «κούρεμα» των οφειλών που δεν έχουν εξασφαλίσεις κατά 80%, αλλά και βιώσιμο σχέδιο ρύθμισης των οφειλών της εταιρίας προς ΙΚΑ και εφορία.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της εταιρίας συνεργάστηκε με την Deloitte για την εκπόνηση του σχεδίου εξυγίανσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εφόσον υπάρξει θετική κατάληξη στο αίτημα υπαγωγής στις διατάξεις του άρθρου 99, θα υπάρξει μικρής έκτασης αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (υπολογίζεται σε 1 εκατ.ευρώ) υπέρ στρατηγικού επενδυτή, που επί της ουσίας θα τροφοδοτήσει τη Sato με το απαραίτητο κεφάλαιο κίνησης για τη διαδρομή της.

Πέρα από τη χρηματοοικονομική εξυγίανση, η διοίκηση της εταιρίας, επικεντρώνεται σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο στην υποστήριξη του σήματος Sato αλλά και του δικτύου Entos, εκτιμώντας ότι παρά τη φθίνουσα πορεία της αγοράς θα καρπωθεί μερίδια από τον εγχώριο ανταγωνισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v