Profile: Το 7,51% του τζίρου από Κύπρο

Η Profile αναφέρει ότι το ποσοστό του κύκλου εργασιών του ομίλου στην Κύπρο για τη χρήση 2012 ανέρχεται σε 7,51%.

Profile: Το 7,51% του τζίρου από Κύπρο
Η Profile αναφέρει ότι το ποσοστό του κύκλου εργασιών του ομίλου στην Κύπρο για τη χρήση 2012 ανέρχεται σε 7,51%, ωστόσο εκτιμά ότι η όποια μικρή επιρροή υπάρξει από τη μείωση των πωλήσεων προς την τοπική αγορά αναμένεται να αντισταθμιστεί από άλλες αγορές.

Ειδικότερα, η εταιρία, απαντώντας στην επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τονίζει ότι η δραστηριοποίησή της και γενικότερα του ομίλου στην Κύπρο είναι σχετικά περιορισμένη και λαμβάνει χώρα κυρίως μέσω της θυγατρικής Profile Systems & Software Cyprus Ltd.

Εκτιμά επίσης ότι η τυχόν μικρή επιρροή που ενδέχεται να υπάρξει εκ της όποιας τυχόν μείωσης των πωλήσεων προς την τοπική αγορά αναμένεται να αντισταθμισθεί από την εξωστρέφεια που έχει αναπτύξει ο όμιλος προς νέες γεωγραφικά αγορές (Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ντουμπάι κ.λπ.).

Αναφορικά με τις καταθέσεις που διατηρεί ο όμιλος σε λογαριασμούς που τηρούνται στην Κύπρο, στην Τράπεζα Κύπρου ανέρχονται σε 202.000 ευρώ περίπου, ενώ τονίζεται ότι ο όμιλος δεν διατηρεί λογαριασμούς στην Κύπρο στην CPB (Λαϊκή Τράπεζα).

Με βάση τα ανωτέρω και με δεδομένο ότι αφενός μεν εκκρεμούν οι σημαντικές αποφάσεις που θα κρίνουν το ύψος της μείωσης των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου, και αφετέρου ότι το συνολικό ως άνω ποσό 202.000 Ευρώ αντιπροσωπεύει ποσοστό μόλις 3,4% των συνολικών ταμειακών διαθεσίμων του ομίλου (ύψους 5,9 εκατ. ευρώ την χρήση που έληξε την 31.12.2012 ), η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι ουδεμία σημαντική επίπτωση αναμένεται να υπάρξει επί του κύκλου εργασιών, των αποτελεσμάτων και της οικονομικής θέσης τόσο σε εταιρικό όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v