Ικτίνος: Παρουσίαση στον ΣΜΕΧΑ

Σε δέκα νέες χώρες, κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης, έχει προγραμματίσει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της μέσα στο 2005 η εταιρία Ικτίνος, όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο παρουσίασης στον ΣΜΕΧΑ στις 17 Μαρτίου.

Ικτίνος:  Παρουσίαση στον ΣΜΕΧΑ
Σε δέκα νέες χώρες, κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης, έχει προγραμματίσει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της μέσα στο 2005 η εταιρία Ικτίνος, όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο παρουσίασης στον ΣΜΕΧΑ στις 17 Μαρτίου.

Η παρουσίαση του ομίλου και των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2004 έγινε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας του ομίλου, κύριο Ευάγγελο Χαϊδά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κύριος Χαϊδάς παρουσίασε τις δραστηριότητες και τα οικονομικά μεγέθη της Ικτίνος και ανέλυσε την αναπτυξιακή πολιτική και τους στόχους για την περαιτέρω επέκτασή της.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της χρήσης 2004, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 31% και ανήλθε σε 16,79 εκατ. ευρώ, από 12,85 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος της χρήσης 2003. Τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 11% περίπου και διαμορφώθηκαν σε 1,58 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2005, θα προτείνει στους μετόχους της Ικτίνος τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή, αύξηση της τάξεως του 75% από το μέρισμα της προηγούμενης χρήσης.

Σε επίπεδο ομίλου, για το ίδιο χρονικό διάστημα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 16,15 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 26% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 1,57 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 10% περίπου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναφέρθηκε ότι η Ικτίνος συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου στην Ελλάδα και αποτελεί καινοτόμο εταιρία που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις του κλάδου, με τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων και με σταθερά ανοδική πορεία κατά την τελευταία δεκαετία.

Τέλος, ο κ. Χαϊδάς ανακοίνωσε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις της εταιρίας κατά τη διάρκεια της χρήσης 2004 και λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμική της εταιρείας, τα θεμελιώδη μεγέθη και την χρηματοοικονομική εικόνα αυτής, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη χρήση 2005, δεδομένου ότι η διείσδυση στην αγορά των μονοπωλιακών και καινοτόμων υλικών που παράγει και εμπορεύεται η εταιρία είναι θετικότατη και ακολουθεί συνεχώς αυξητικούς ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, η αυξανόμενη διάδοση του μονοπωλιακού μαρμάρου με την ονομασία Golden Spider, που εξορύσσεται από λατομείο της, αναμένεται στα επόμενα έτη να συνεισφέρει σημαντικά στην κερδοφορία της εταιρίας, δεδομένου ότι μέσος ρυθμός της ετήσιας αύξησης πωλήσεων του μαρμάρου Golden Spider σε τετραγωνικά μέτρα ξεπερνά το 46% την τελευταία τετραετία.

Τέλος, έχει προγραμματιστεί για το 2005 επέκταση των δραστηριοτήτων σε νέες γεωγραφικές περιοχές (10 νέες χώρες, κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης) και αφετέρου στην ανάληψη και αποπεράτωση μεγάλων έργων που αφορούν εκτός από την προμήθεια, και την τοποθέτηση μαρμάρων, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, λόγω της υψηλής τεχνογνωσίας, από το οποίο η εταιρία αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αποκομίσει σημαντικά οφέλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v