Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εριουργία Τρία Άλφα: Πιθανή και νέα ΑΜΚ

Η εισηγμένη εταιρεία ολοκλήρωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσα στο 2013, ωστόσο η κάλυψη ήταν μερική και προήλθε σχεδόν αποκλειστικά από την οικογένεια Εφραίμογλου.

Εριουργία Τρία Άλφα: Πιθανή και νέα ΑΜΚ
Η εισηγμένη εταιρεία ολοκλήρωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσα στο 2013, ωστόσο η κάλυψη ήταν μερική και προήλθε σχεδόν αποκλειστικά από την οικογένεια Εφραίμογλου (βασικός μέτοχος).

Συγκεκριμένα, αντλήθηκε ποσό 1,13 εκατ. ευρώ, το οποίο μετά την αφαίρεση κάποιων σχετικών εξόδων, κατευθύνεται για την αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού. Θα αποπληρωθεί 1,075 εκατ. ευρώ στην EFG Eurobank Luxembourg, προκειμένου να απαλλαγεί η εταιρεία από συναλλαγματικό κίνδυνο σε περίπτωση εξόδου της χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ.
 
Ωστόσο, η εισηγμένη εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον τομέα των εναλλακτικών μορφών ενέργειας και ειδικότερα για την εξαγορά αδειών φωτοβολταϊκών πάρκων που θα οδηγούν σε άμεση υλοποίηση του έργου.

Για το σκοπό αυτό, θα επιδιώξει την άντληση τραπεζικού δανεισμού μετά και τη βελτίωση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης (λόγω της ΑΜΚ που ολοκληρώθηκε φέτος) και σε περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί, τότε πολύ πιθανόν στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου να τεθεί ζήτημα για νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Να σημειωθεί πως η Εριουργία Τρία Άλφα έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται και στην προσφορά υπηρεσιών σχεδιασμού και κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων τρίτων, έχοντας ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία σχετικές εργασίες μέσα στο 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v