Ευρωσύμβουλοι: Διευρύνει τη συμμετοχή της στην i4G

Την τέταρτη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιριών της i4G ολοκλήρωσε η εταιρία Ευρωσύμβουλοι, μέσω του 20% στην Ιατροτεχνολογική, ενώ μελετάται η συμμετοχή σε δύο ακόμη επιχειρήσεις.

Ευρωσύμβουλοι: Διευρύνει τη συμμετοχή της στην i4G
Την τέταρτη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιριών της i4G ολοκλήρωσε η εταιρία Ευρωσύμβουλοι, μέσω του 20% στην Ιατροτεχνολογική, ενώ μελετάται η συμμετοχή σε δύο ακόμη επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ευρωσύμβουλοι, τον Απρίλιο του 2005 συμπληρώνονται δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της Θερμοκοιτίδας Ανάπτυξης Επιχειρήσεων i4G-Incubation for Growth της εταιρίας.

Με την πρόσφατη ένταξη (Μάρτιος 2005) της εταιρίας WLS-NET ΕΠΕ που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού για ασύρματα δίκτυα, ο βαθμός πληρότητας στην Θερμοκοιτίδα παραμένει σταθερά πάνω από 90%.

Η προσπάθεια πλέον επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση του έργου στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΛΕΥΘΩ, και ιδιαίτερα στην υλοποίηση του προγραμματισμού για τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιριών της i4G.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι, η συγκεκριμένη δραστηριότητα συμβάλλει στην οικονομική βιωσιμότητα του εγχειρήματος και μετά την ολοκλήρωση του χρηματοδοτούμενου έργου.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή, με ποσοστό 20%, στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Ιατροτεχνολογική, μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη παραγωγική επιχείρηση που ειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση αθλητιατρικών και φυσιοθεραπευτικών προϊόντων και ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και στην εμπορία ιατρικών ηλεκτρονικών μηχανημάτων.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τέταρτη συμμετοχή της i4G σε εγκατεστημένη επιχείρηση, ενώ στην παρούσα φάση μελετάται η συμμετοχή σε δύο ακόμη επιχειρήσεις.

Αναλυτικότερα, η πρώτη είναι εταιρία του κλάδου της πληροφορικής ήδη εγκατεστημένη στην i4G και η δεύτερη είναι νέα εταιρεία που δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες.

Τονίζεται, πως το σύνολο των επενδυμένων κεφαλαίων της i4G σε εγκατεστημένες επιχειρήσεις ανέρχεται ήδη σε 690.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 50% των διαθέσιμων κεφαλαίων για επενδύσεις.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, οι άμεσοι στόχοι της Θερμοκοιτίδας περιλαμβάνουν:

* Την καλλιέργεια συνεργασιών με εταιρίες όχι μόνο κατά την αρχικής τους φάση (start-up), αλλά και στην φάση της πλήρους ανάπτυξης (full-grown) εφόσον σχεδιάζουν την ανάπτυξη προώθηση νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

* Την αξιοποίηση του εκτεταμένου δικτύου των γραφείων της Ευρωσύμβουλοι στο εξωτερικό για την ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας των εταιρειών της i4G με προτεραιότητα στις χώρες της Βαλκανικής.

* Την ανάπτυξη πρωτοβουλίας για την συγκέντρωση ιδιωτικών κεφαλαίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και την υποβολή πρότασης στο ΤΑΝΕΟ για την δημιουργία ενός σημαντικού χρηματοδοτικού εργαλείου (venture capital) για την αξιολόγηση καινοτόμων επενδυτικών προτάσεων της Βόρειας Ελλάδας μέσω του υπάρχοντος μηχανισμού της i4G.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v