Σαράντης: Πάνω οι πωλήσεις τον Απρίλιο

Αύξηση πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό καταγράφει τον Απρίλιο ο όμιλος Σαράντη, ενώ εμφάνισε σημαντική αύξηση κερδοφορίας το α' τρίμηνο. Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη.

Σαράντης: Πάνω οι πωλήσεις τον Απρίλιο
Αύξηση πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό καταγράφει τον Απρίλιο ο όμιλος Σαράντη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο CFO του ομίλου κ.Κ.Ροζακέας, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου της χρήσης.

Η συγκράτηση των πωλήσεων στο α’ τρίμηνο του 2013 στην εσωτερική αγορά (-11%) που επηρεάστηκαν λόγω εποχικότητας (το εφετινό Πάσχα εορτάζεται αργότερα απ’ότι το 2012) δείχνει να ξεπερνιέται καθώς σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, οι πρώτες ενδείξεις για τις πωλήσεις Απριλίου είναι αυξητικές.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις του α’ τριμήνου η διοίκηση του ομίλου επισήμανε τη σημαντική αύξηση κερδοφορίας, η οποία προήλθε από τη σημαντική βελτίωση των περιθωρίων κέρδους του ομίλου. Συγκεκριμένα το περιθώριο μικτού κέρδους του ομίλου διαμορφώθηκε σε 49,20% από 46,83% 2012 λόγω ευνοϊκότερων συμφωνιών προμήθειας υλών και υπηρεσιών.

Το περιθώριο ΕΒΙΤ διαμορφώθηκε σε 5,03% από 3,31% το α’ τρίμηνο του 2012, ποσοστό που αν και δεν είναι απόλυτα διατηρήσιμο (καθώς δεν έχουν περάσει ακόμη δαπάνες διαφήμισης και προώθησης) εν τούτοις επιτρέπει εκτιμήσεις για διαμόρφωση άνω του 4,5% στο σύνολο της χρήσης, υψηλότερα από την επίδοση του 2012.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης όσον αφορά τη μείωση δανεισμού του ομίλου, ο κ.Ροζακέας ανέφερε ότι επετεύχθη αποπληρωμή δανείου στην Εμπορική Τράπεζα, μειώνοντας περαιτέρω κατά 6 εκατ.ευρώ το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων του ομίλου, ενώ κατάφερε να αυξήσει την net cash θέση του στα 5,34 εκατ.ευρώ από 1,05 εκατ.ευρώ που ήταν στο τέλος του 2012.

Σημειώνεται ότι εντός του α’ τριμήνου του 2013 ο όμιλος ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας του με την εταιρία Spotless για ολόκληρο το δίκτυο θυγατρικών του στη ΝΑ Ευρώπη, συμφωνία που αναμένεται να προσδώσει επιπλέον περί τα 2 εκατ.ευρώ πωλήσεις για τον όμιλο το 2013 και με τη κατάλληλη προώθηση των εν λόγω προϊόντων να στοχεύσει σε ετήσιες πωλήσεις άνω των 12 εκατ.ευρώ στον πέμπτο χρόνο συνεργασίας.

Παράλληλα, ο όμιλος συνεχίζει τον κύκλο επαφών για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου σημάτων του στην εγχώρια και διεθνή αγορά΄. Σημειώνεται δε ότι η όποια διεύρυνση του χαρτοφυλακίου και άρα των πωλήσεων πρόκειται να προστεθεί στις ήδη ανακοινωμένες προβλέψεις μεγεθών του ομίλου για το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v