Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρομέδα: Στις 332 χιλ. ευρώ οι ζημιές στο Q1

Στις 332 χιλ. ευρώ ανήλθαν οι ζημιές μετά φόρων της Alpha Trsut Ανδρομέδα στο α' τρίμηνο έναντι κερδών 1,115 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο το 2012. Μειωμένο το ενεργητικό κατά 5,11%.

Ανδρομέδα: Στις 332 χιλ. ευρώ οι ζημιές στο Q1
Στις 332 χιλ. ευρώ ανήλθαν οι ζημιές μετά φόρων της Alpha Trsut Ανδρομέδα στο α' τρίμηνο έναντι κερδών 1,115 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο το 2012.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ανδρομέδα:

Οι ελληνικές μετοχές και ομόλογα ξεκίνησαν το νέο έτος με θετικό πρόσημο καθώς τα μακροοικονομικά μεγέθη κινούνται εντός των στόχων του προϋπολογισμού παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση και συνεπακόλουθη αύξηση της ανεργίας.

Όμως, η κρίση στην Κύπρο συνέβαλε στην αναστροφή της τάσης, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών να καταγράψει απώλειες ύψους 4,26% για το πρώτο τρίμηνο.

Το ενεργητικό της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ στο τέλος του τριμήνου ανήλθε σε ευρώ 6,19 εκατ. μειωμένο κατά 5,11% από την αρχή της χρήσης, ενώ το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε τρέχουσες τιμές, ήταν επενδεδυμένο κατά περίπου 91,03% σε μετοχές και κατά 8,97% σε διαθέσιμα.

Η εσωτερική αξία της μετοχής της Εταιρίας στο τέλος του τριμήνου ανήλθε σε ευρώ 23,03 και η χρηματιστηριακή τιμή της σε ευρώ 22,00. Διαπραγματευόταν δηλαδή σε discount 4,47%.

Στο τέλος του Μαρτίου, το χαρτοφυλάκιο της Εταιρίας ήταν τοποθετημένο στο σύνολό του στην Ελλάδα.

Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της εταιρίας, κατά τη λήξη του πρώτου τριμήνου, ήταν στις εταιρίες, Inform Π. Λυκος, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, Πλαστικά Θράκης, ΟΤΕ, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS, S&B, ΕΛΒΕ, Jumbo, Frigoglass, και ΤΙΤΑΝ.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2013 η ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. σημείωσε ζημιές, μετά από φόρους, ύψους ευρώ 0,332 εκατ. έναντι κερδών, μετά από φόρους, ύψους ευρώ 1,115 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα ακαθάριστα έσοδα της Εταιρίας ανήλθαν συνολικά σε -0,20 εκατ. ευρώ περίπου και προέρχονται από ζημιές από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες με βάση τα ΔΠΧΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v