Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Εκδοση πενταετούς ομολόγου 250 εκατ.

Tο ακαθάριστο προϊόν της έκδοσης και πώλησης των Ομολογιών της Frigoglass θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση ορισμένων υφιστάμενων δανείων του ομίλου.

Frigoglass: Εκδοση πενταετούς ομολόγου 250 εκατ.
Η Frigoglass ανακοινώνει ότι η έμμεση θυγατρική της Frigoglass Finance B.V. (ο “Εκδότης”), προβαίνει σε έκδοση και προσφορά προτιμώμενων ομολογιών (Senior Notes) ύψους € 250.000.000 λήξεως το 2018 (οι “Ομολογίες”).

Η έκδοση των Ομολογιών θα είναι εγγυημένη σε πρωτιμώμενη βάση άνευ άλλης εξασφάλισης (οn a senior unsecured basis) από την Frigoglass Α.Β.Ε.Ε., την Frigoinvest Holdings B.V. (άμεση μητρική του Εκδότη) και των εξής θυγατρικών της Frigoinvest Holdings B.V.: Beta Glass Nigeria Plc, Frigoglass Eurasia LLC, Frigoglass Indonesia PT, Frigoglass Industries (Nigeria) Ltd, Frigoglass Jebel Ali FZCO, Frigoglass North America Ltd. Co.,Frigoglass Turkey Sogutma Sanayi Ic ve D?s Ticaret A.S. και Frigoglass Romania SRL.

Aναμένεται ότι οι Ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.

Tο ακαθάριστο προϊόν της έκδοσης και πώλησης των Ομολογιών θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση ορισμένων υφιστάμενων δανείων του ομίλου και για την καταβολή των αμοιβών και εξόδων σε σχέση με την προσφορά και πώληση των Ομολογιών.

Αξιολόγηση "B1" από τη Moody΄s

Προσωρινή αξιολόγηση "B1" θέτει για την Frigoglass η Moody΄s, ενώ ανάλογο rating θέτει για την ομολογιακή έκδοση των 250 εκατ. της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο διεθνής οίκος αξιολογεί τη Frigoglass, ενώ οι προοπτικές των αξιολογήσεων είναι σταθερές.

Ο διεθνής οίκος εξέδωσε τα ratings εν αναμονή της πώλησης του ομολογιακού της Frigoglass. Όταν ολοκληρωθεί η πώληση, η Moody΄s θα προχωρήσει στην τελική αξιολόγηση της Frigoglass η οποία μπορεί να διαφέρει από την προσωρινή.

Όπως αναφέρει αναλυτής του διεθνούς οίκου η αξιολόγηση "Β1" λαμβάνει υπόψη τη διεθνή παρουσία του ομίλου και τις μακροχρόνιες σχέσεις που διαθέτει με πελάτες, μεταξύ των οποίων και η Coca Cola αλλά και ισχυρές ζυθοποιίες.

Eπίσης αναγνωρίζει την κυρίαρχη θέση της Frigoglass στις περισσότερες αγορές που δραστηριοποιείται, κυρίως στις αναδυόμενες.

Τα στοιχεία αυτά «αντισταθμίζουν» το μεσαίο μέγεθος της εταιρίας αλλά και το γεγονός ότι η Coca Cola αναλογεί στο 25% των εσόδων της εταιρίας, σημειώνει η Moody΄s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v