Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΡΙΓΟ: Ολοκληρώθηκε η έκδοση ομολογιακού

Με σταθερό ετήσιο επιτόκιο 8,25% και τιμή έκδοσης 100% ολοκληρώθηκε η έκδοση ομολογιών ύψους 250 εακτ. ευρώ λήξεως την 15η Μαΐου 2018 από τη Frigoglass Finance B.V.

ΦΡΙΓΟ: Ολοκληρώθηκε η έκδοση ομολογιακού
H Frigoglass ανακοινώνει ότι η θυγατρική της την ολοκλήρωση της διαδικασίας βιβλίου προσφορών για την έκδοση αλλοδαπού ομολογιακού δανείου ύψους 250 εκατ. ευρώ από την θυγατρική της Frigoglass Finance B.V.

Όπως έγραψε εχθές το euro2day.gr, το ομολογιακό δάνειο, λήξεως την 15η Μαΐου 2018, έχει σταθερό ετήσιο επιτόκιο 8,25% και τιμή έκδοσης (issue price) 100%.

Η έκδοση των Ομολογιών, η οποία υπερκαλύφτηκε, προσέλκυσε ζήτηση από ξένους και έλληνες θεσμικούς επενδυτές και αντικατοπτρίζει τη εμπιστοσύνη της αγοράς στη στρατηγική και στις προοπτικές του ομίλου. Η έκδοση αξιολογήθηκε από τους οργανισμούς αξιολόγησης S&P με ΒΒ- και Moody’s με Β1.

Το ακαθάριστο προϊόν της έκδοσης των Ομολογιών θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση ορισμένων υφιστάμενων δανείων του ομίλου και για την καταβολή των αμοιβών και εξόδων σε σχέση με την προσφορά και πώληση των Ομολογιών.

Ο κ. Torsten Tuerling, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης έκδοσης Ομολογιών της Frigoglass. Επίσης, είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την εξαιρετικά θετική ανταπόκριση της αγοράς. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών και το ύψος της ζήτησης επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο επιχειρηματικό μας μοντέλο καθώς και τις ελκυστικές προοπτικές μας.

Η συναλλαγή αποτελεί ορόσημο για τη Frigoglass καθώς της παρέχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές άντλησης δανειακών κεφαλαίων. Η έκδοση ομολογιακού δανείου διαφοροποιεί τις πηγές χρηματοδότησης, επιμηκύνει τον ορίζοντα ωρίμανσης των δανειακών μας υποχρεώσεων και μας παρέχει την απαραίτητη χρηματοοικονομική σταθερότητα προκειμένου να εστιάσουμε στη βελτίωση της επιχειρηματικής μας λειτουργίας. Η απρόσκοπτη εκτέλεση της στρατηγικής μας θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τα περιθώρια κέρδους και τις ταμειακές μας ροές».

Η έκδοση των Ομολογιών θα είναι εγγυημένη σε προτιμώμενη βάση άνευ άλλης εξασφάλισης (οn a senior unsecured basis) από την Frigoglass Α.Β.Ε.Ε., την Frigoinvest Holdings B.V. (άμεση μητρική της εκδότριας) και των εξής θυγατρικών της Frigoinvest Holdings B.V.: Beta Glass Nigeria Plc, Frigoglass Eurasia LLC, Frigoglass Indonesia PT, Frigoglass Industries (Nigeria) Ltd, Frigoglass Jebel Ali FZCO, Frigoglass North America Ltd. Co., Frigoglass Turkey Sogutma Sanayi Ic ve D?s Ticaret A.S. και Frigoglass Romania SRL.

Η διαδικασία της έκδοσης αναμένεται να ολοκληρωθεί την 20η Μαΐου 2013. Αναμένεται ότι οι Ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v