Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δρομέας: Απονομή βραβείων βιομηχανικού σχεδίου

Οι νικητές του 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού Βιομηχανικού Σχεδίου Επίπλων Γραφείου και Σπιτιού, που διεξήχθη με πρωτοβουλία της Δρομέας και υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, βραβεύτηκαν το Σάββατο 18/5/2013.

Δρομέας: Απονομή βραβείων βιομηχανικού σχεδίου
Το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής του 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού Βιομηχανικού Σχεδίου Επίπλων Γραφείου και Σπιτιού που διεξήχθη στο κεντρικό αμφιθέατρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την πρωτοβουλία της εταιρίας Δρομέας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι νικητές της βραδιάς είχαν την τιμή να παραλάβουν τα βραβεία τους από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον πρόξενο του Γερμανικού Προξενείου στην Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelscher -Obermaier, τον πρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ. Κώστα Γραμμένο και τον πρόεδρο της εταιρίας Δρομέας κ. Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου.

Οι συμμετοχές που κατατέθηκαν φέτος, διακρίθηκαν στο σύνολό τους για την σχεδιαστική συνέπεια και τη δημιουργική πρωτοτυπία τους. Η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού, αποτελούμενη από εκπροσώπους Φορέων Αρχιτεκτόνων και Διακοσμητών, Σχεδιαστών, Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών, εξέτασε τις υποβληθείσες προτάσεις και επέλεξε προς απονομή βραβείων, τις ακόλουθες:

Α’ Βραβείο στον Ηλία Γεωργακόπουλο για το διαχωριστικό «SpaceWeaver» (χρηματικό ποσό 5.000 €).

Β’ Βραβείο στον Φίλιππο Περδικάκη για το «Ring» (χρηματικό ποσό 2.000 €).

Γ’ Βραβείο στον Σπύρο Κίζη για το «Νatural Twin» (χρηματικό ποσό 1.000 €).

1ος Έπαινος στον Νικόλαο Κοτροζίνη για το «Table Writing».

2ος Έπαινος στην Σοφία Γκαρνάρα για το «mood».

3ος Έπαινος στον Γιάννη Γιαννούτσο για την «ΚΥΡΤΗ πολυθρόνα».

Οι νέοι σχεδιαστές κλήθηκαν να «ισορροπήσουν» μεταξύ χρηστικότητας, εργονομίας και αισθητικής και να δημιουργήσουν προτάσεις που απαντούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Δρομέας, κ. Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου η απόφαση για την διοργάνωση του διαγωνισμού στόχευε και στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας του βιομηχανικού σχεδίου, στη μεταποιητική βιομηχανία καθώς και στην παρότρυνση κυρίως των νέων να ασχοληθούν με αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v