Ευρωσύμβουλοι: Νέα έργα για την Κομισιόν

Δύο νέα έργα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα την υποστήριξη του υπουργείου Υγείας της Ρουμανίας και την παροχή Τεχνικής Βοήθειας στις στατιστικές υπηρεσίες των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, ανέλαβε η εταιρία Ευρωσύμβουλοι.

Ευρωσύμβουλοι: Νέα έργα για την Κομισιόν
Δύο νέα έργα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα την υποστήριξη του υπουργείου Υγείας της Ρουμανίας και την παροχή Τεχνικής Βοήθειας στις στατιστικές υπηρεσίες των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, ανέλαβε η εταιρία Ευρωσύμβουλοι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ευρωσύμβουλοι, η εταιρία ανέλαβε την υποστήριξη του υπουργείου Υγείας της Ρουμανίας για την προσαρμογή του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας & Μεταγγίσεων, σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμη, ανέλαβε την παροχή Τεχνικής Βοήθειας στις στατιστικές υπηρεσίες των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), με στόχο τη βελτίωση της διαδικασίας συλλογής και επεξεργασίας εναρμονισμένων στατιστικών δεδομένων σε θέματα εμπορίου, ξένων επενδύσεων, υγείας και εκπαίδευσης.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε από την Ευρωσύμβουλοι η αξιολόγηση του Προγράμματος αγροτικής κοινωνικής ανάπτυξης στο Πακιστάν που χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. κατά την περίοδο 1998-2004 με στόχο τη μείωση της φτώχειας και την αγροτική ανάπτυξη της χώρας μέσω δράσεων ενδυνάμωσης των τοπικών κοινοτήτων και ειδικότερα των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Αναφορικά με την εξέλιξη των χρηματοοικονομικών μεγεθών και δεικτών η Ευρωσύμβουλοι εμφανίζει από τους χαμηλότερους δείκτες μεταξύ των εισηγμένων στην σχέση Ξένα/Ιδία Κεφάλαια με τιμή 0,36, ενώ και ο συνολικός δανεισμός της (βραχυπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος) δεν ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ- 15% του τζίρου της εταιρίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η εταιρία την τελευταία τριετία (2002-2004) έχει ολοκληρώσει το επενδυτικό της σχέδιο ύψους 7,5 εκατ. ευρώ που προέβλεπε η εισαγωγή της στη ΝΕΧΑ-έχοντας αντλήσει από το Χρηματιστήριο 2,8 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, υλοποιεί ένα επενδυτικό σχέδιο για τη λειτουργία της πρώτης στην Ελλάδα ”Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων” ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, με απορρόφηση μέχρι σήμερα της τάξης του 60%.

Τέλος, αναφέρεται, πως στην ίδια χρονική στιγμή η Ευρωσύμβουλοι συνεχίζει την επέκτασή της στο εξωτερικό δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο στα Βαλκάνια, τη λεκάνη της Μεσογείου και των Χωρών του Κόλπου παρέχοντας υπηρεσίες διεθνοποίησης σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές, καθώς και υπηρεσίες τεχνικής βοήθειας σε διεθνείς οργανισμούς και κρατικούς φορείς.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ευστάθιος Ταυρίδης του Γαβριήλ, που κατέχει σήμερα το 24,981% του μετοχικού κεφαλαίου της Ευρωσύμβουλοι, θα προβεί σε αγορά 50.000 κοινών μετοχών της εταιρίας ή ποσοστού 1%.

Το χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγών ορίστηκε από 14/04/2005 έως 30/04/2005 και το μέλος του Χ.Α. μέσω του οποίου θα διενεργηθεί η συναλλαγή είναι η ΑΛΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v