Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελινόιλ: Πρωτοποριακό πρόγραμα ελέγχου ποιότητας

Τα αποτελέσματα του πρωτοποριακού προγράμματος ελέγχου ποιότητας, που εφαρμόζεται από το Ε.Τ.Κ.Λ. του Ε.Μ.Π. στο δίκτυο των πρατηρίων ελίν τα τελευταία 7 χρόνια παρουσιάστηκαν σε ενημέρωση που παρέθεσαν σήμερα σε εκπροσώπους του τύπου, ο καθηγητής κ. Σ. Στούρνας, διευθυντής του Ε.Τ.Κ.Λ. και στελέχη της Ελινόιλ.

Ελινόιλ: Πρωτοποριακό πρόγραμα ελέγχου ποιότητας
Τα αποτελέσματα του πρωτοποριακού προγράμματος ελέγχου ποιότητας, που εφαρμόζεται από το Ε.Τ.Κ.Λ. του Ε.Μ.Π. στο δίκτυο των πρατηρίων ελίν τα τελευταία 7 χρόνια παρουσιάστηκαν σε ενημέρωση που παρέθεσαν σήμερα σε εκπροσώπους του τύπου, ο καθηγητής κ. Σ. Στούρνας, διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών (Ε.Τ.Κ.Λ.) και στελέχη της Ελινόιλ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελινόιλ, η ποιότητα των καυσίμων που διατίθενται από τα πρατήρια ελίν, είναι εξαιρετική, αφού τα ποσοστά αντικανονικών δειγμάτων πανελλαδικά στο δίκτυο της ελίν είναι ασύγκριτα μικρότερα από τα αντίστοιχα ποσοστά της αγοράς και κυμαίνονται μόλις στο 1,4% για τις βενζίνες και στο 1,6% για το πετρέλαιο κίνησης, είναι δηλαδή πρακτικά μηδενικά.

Ο καθηγητής κ. Στούρνας, παρουσίασε στοιχεία από έρευνες που διεξήγαγε το Ε.Τ.Κ.Λ. του Ε.Μ.Π. σε πρατήρια όλων των εταιριών στην περιοχή Αττικής, από τα οποία προκύπτει ότι το ποσοστό των αντικανονικών (εκτός προδιαγραφών) δειγμάτων κυμαίνεται γύρω στο 8% για τις βενζίνες και στο 16% για το πετρέλαιο κίνησης, με προφανείς δυσμενείς συνέπειες στην μακροζωία των κινητήρων των οχημάτων, στην ποιότητα του περιβάλλοντος, αλλά και στα δημόσια έσοδα.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, στα αποτελέσματα της ελίν, πέραν της πολύ ουσιαστικής συμβολής του συγκεκριμένου προγράμματος έχουν συμβάλλει αποφασιστικά τόσο η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ελέγχου της ποιότητας των καυσίμων σε όλα τα προηγούμενα στάδια της διακίνησης όσο και η δέσμευση της ελίν για άμεση διακοπή της συνεργασίας της με πρατήρια που αποδεινύεται ότι νοθεύουν ή που δεν δίνουν μεγάλη προσοχή στα θέματα της ποιότητας.

Παράλληλα, αναφέρεται, πως η περίπτωση της ελίν δείχνει πολύ καθαρά ότι όταν η ειλικρινής βούληση συνδυάζεται με την αυστηρή δέσμευση, το φαινόμενο της νοθείας στα καύσιμα μπορεί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά, προς όφελος φυσικά των ελλήνων καταναλωτών.

Τέλος, σημειώνεται από τη διοίκηση της εταιρίας, πως τα συγκριτικά στοιχεία που παρατέθηκαν για την έκταση της νοθείας αναμένεται και πρέπει να προβληματίσουν τους καταναλωτές για τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουν εταιρία και πρατήριο, αφού φαίνεται ότι μόνο εκεί που ασκείται αυστηρός και συστηματικός έλεγχος είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η διάθεση καθαρών καυσίμων στο καταναλωτικό κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v