Μπήτρος: Επένδυση 2,5 δισ. δρχ. στη Θεσσαλονίκη

To Κέντρο Εξυπηρέτησης Εμπόρων και Τελικών Χρηστών Χαλυβουργικών Προϊόντων της Μπήτρος Μεταλιμπέξ, επένδυση ύψους 2,5 δισ. δρχ. εγκαινίασε ο Α. Τσοχατζόπουλος. Η Μπήτρος Μεταλιμπέξ ανήκει κατά 3/4 στη Μπήτρος Συμμετοχική

Μπήτρος: Επένδυση 2,5 δισ. δρχ. στη Θεσσαλονίκη
To Κέντρο Εξυπηρέτησης Εμπόρων και Τελικών Χρηστών Χαλυβουργικών Προϊόντων (Steel Service Center) της Μπήτρος Μεταλιμπέξ, το οποίο βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης, εγκαινίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος.

Η Μπήτρος Μεταλιμπέξ είναι εγκατεστημένη σε οικόπεδο έκτασης 82 στρεμμάτων και αποτελείται από αποθηκευτικούς και βιομηχανικούς χώρους συνολικού εμβαδού 12.000 τμ, με άμεση προοπτική περαιτέρω επέκτασης, και κτίριο διοίκησης 1.200 τ.μ. Η ανέγερση του ξεκίνησε στις αρχές του 2000 και ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2001. Η επενδυτική δαπάνη ανήλθε στο ποσό των 2,5 δισ. δραχμών.

Η Μπήτρος Μεταλιμπέξ, η οποία κατά τα 3/4 ανήκει στη Μπήτρος Συμμετοχική και κατά το υπόλοιπο στην οικογένεια Ισχνόπουλου, προέρχεται από τη συγχώνευση της Μεταλιμπέξ και της Μπήτρος Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του 2000.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το ενεργητικό της εταιρίας ανέρχεται σε 9,763 δισ. δρχ., ενώ ο κύκλος εργασιών της το 2001 ανήλθε σε 7,466 δισ. δρχ. Απασχολεί συνολικά 43 άτομα. Σημειώνεται ότι, μεταξύ 1999 και 2001 η αύξηση του ενεργητικού ήταν της τάξεως του 130%, η αύξηση του τζίρου 88% ενώ το προσωπικό αυξήθηκε κατά 65%. Σημαντική συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης αναμένεται να έχουν οι νέες μεταποιητικές δραστηριότητες.

Στην ομιλία του, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της επένδυσης για την περιοχή και επεσήμανε ότι θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τις εξαγωγές χαλυβουργικών προϊόντων προς τα Βαλκάνια.

Ο Ιωάννης Μπήτρος, πρόεδρος της ”Μπήτρος Μεταλιμπέξ” επισήμανε ότι: ”Ήδη μελετούμε την επέκταση των αποθηκευτικών χώρων και των βιομηχανοστασίων, αφενός για να υποστηρίξουμε την ραγδαία αύξηση του κύκλου εργασιών και αφετέρου για να στεγάσουμε πρόσθετες μεταποιητικές δραστηριότητες που αφορούν στην κατεργασία σιδήρου μπετόν και στην παραγωγή του Αντισεισμικού Οπλισμού ΘΩΡΑΞ. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη Μπήτρος Μεταλιμπέξ κυρίαρχη δύναμη στην αγορά μετάλλων στην Βόρεια Ελλάδα και στην ευρύτερη εκτός συνόρων περιοχή”.

Παρόντες στα εγκαίνια οι βουλευτές της Ν.Δ. Παν. Ψωμιάδης και Γ. Ορφανός, ο περιφερειάρχης, ο Νομάρχης, οι Δήμαρχοι της περιοχής και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v