Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AS Company: Αύξηση 18% στις πωλήσεις τετραμήνου

Αύξηση 18% στις πωλήσεις του πρώτου τετραμήνου του 2005 κατέγραψε η AS Company, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής (27/4) Γ.Σ. των μετόχων όπου μεταξύ άλλων εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος ύψους 0,03 ευρώ για τη χρήση του 2004, αλλά και η αγορά ιδίων μετοχών, έως 2% του μετοχικού κεφαλαίου.

AS Company: Αύξηση 18% στις πωλήσεις τετραμήνου
Αύξηση 18% στις πωλήσεις του πρώτου τετραμήνου του 2005 κατέγραψε η AS Company, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής (27 Απριλίου) γενικής συνέλευσης των μετόχων όπου μεταξύ άλλων εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος ύψους 0,03 ευρώ για τη χρήση του 2004, αλλά και η αγορά ιδίων μετοχών.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η διοίκηση της AS Company τα οικονομικά μεγέθη του πρώτου τετραμήνου του 2005 εξελίχθηκαν πολύ ικανοποιητικά και σύμφωνα με τους στόχους, που είχε θέσει.

Οι πωλήσεις για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2005 εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 18% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2004, ενώ σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως στα μεγέθη του προηγούμενου έτους συμπεριλαμβάνονταν και οι πωλήσεις των Ολυμπιακών προϊόντων.

Παράλληλα, αναφέρεται πως η εταιρία ενεργοποίησε ήδη το συμβόλαιο με την Warner Bros για προώθηση πωλήσεων κομπιούτερ στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η υλοποίηση της επένδυσης του FUN PARK – OUTLET στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει πως η επένδυση αυτή συνιστά το πρώτο βήμα για την είσοδο της εταιρίας μας σε νέες δραστηριότητες, στο χώρο των υπηρεσιών για το παιδί.

Η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι το 2005 θα είναι μια χρονιά, κατά την οποία θα επιτευχθεί τόσο αύξηση πωλήσεων όσο και κερδών έναντι του 2004.

Για τους παραπάνω λόγους αυτούς και προκειμένου να διορθωθεί η εσφαλμένη εικόνα που δημιουργείται από την χρηματιστηριακή συμπεριφορά της μετοχής όσον αφορά την πορεία της εταιρίας, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η γενική συνέλευση αποφάσισε την αγορά μέχρι 437.534 μετοχών της εταιρίας, πλήρως αποπληρωμένων και ελεύθερων παντός ενοχικού ή εμπραγμάτου βάρους, δικαιώματος ή διεκδίκησης τρίτου, ήτοι μέχρι ποσοστού 2,0% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας.

Η κατώτατη τιμή αγοράς των μετοχών ορίσθηκε στα 0,50 ευρώ και η ανώτατη στα 2,00 ευρώ.

Το συνολικό χρονικό διάστημα αγοράς των μετοχών δεν θα υπερβαίνει τους 12 μήνες, ήτοι μέχρι την 26.04.2006.

Παράλληλα και σύμφωνα με όσα ανέπτυξε ο πρόεδρος της συνέλευσης και οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, η χρηματιστηριακή τιμή είναι σημαντικά χαμηλότερη από την τιμή που αντιστοιχεί στα δεδομένα της αγοράς, καθώς και στην οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές της εταιρίας.

Υπενθυμίστηκε παράλληλα πως αποτελέσματα της εταιρίας το 2004 εξελίχθηκαν πολύ ικανοποιητικά και παρουσίασαν αύξηση κατά 18,7% όσον αφορά τα κέρδη προ αποσβέσεων με αύξηση πωλήσεων 11,20%.

Οι βασικοί δείκτες της εταιρίας κυμαίνονται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα με το δείκτη αποδοτικότητας Ιδίων Κεφαλαίων να ανέρχεται στο 15,64%, ενώ ο δείκτης των Ιδίων Κεφαλαίων προς το Σύνολο των Υποχρεώσεων ανέρχεται σε 116% με την αξία των κτιριακών εγκαταστάσεων να εμφανίζεται στα βιβλία μας σε τιμές κτήσης και όχι σε τρέχουσες αξίες, οι οποίες θα βελτίωναν την αξία των Ιδίων Κεφαλαίων, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Με βάση τη μερισματική πολιτική που ακολουθεί η εταιρία, το μέρισμα που θα διανεμηθεί ανέρχεται σε 0,03 λεπτά ανά μετοχή και εξασφαλίζει απόδοση 4,69% στους μετόχους μας στη τιμή των 0,64 λεπτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v