Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Δραστηριότητες και στόχοι

Αύξηση του μεριδίου αγορά στην Ελλάδα και επέκταση στα Βαλκάνια περιλαμβάνονται στους στρατηγικούς στόχους της Μοτοδυναμική που από 14 έως 16 Ιουνίου πραγματοποιεί δημόσια προσφορά για εισαγωγή στην Παράλληλη αγορά. Κατάλληλο χαρακτήρισε το timing του εγχειρήματος ο Πρόεδρος της εταιρίας, κ. Οδ. Κυριακόπουλος.

Μοτοδυναμική: Δραστηριότητες και στόχοι
Η αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα, αλλά και η εξασφάλιση κυρίαρχης θέσης στην αγορά των Βαλκανίων περιλαμβάνονται στους στρατηγικούς στόχους της εταιρίας Μοτοδυναμική, που πραγματοποίησε σήμερα παρουσίαση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας,

εν όψει της δημόσιας εγγραφής της για εισαγωγή στην Παράλληλη αγορά.

Η δημόσια εγγραφή της Μοτοδυναμική παραγματοποιείται στο διάστημα από 14 έως 16 Ιουνίου με εύρος τιμής διάθεσης μεταξύ 5,4 και 5,7 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της εταιρίας, κ. Οδ. Κυριακόπουλος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο στόχος της εισαγωγής της εταιρίας στο χρηματιστήριο είχε τεθεί το 2000.

”Είχε ήδη γίνει όλη η επένδυση, όλη η προετοιμασία και αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερο η εταιρία να εισαχθεί τώρα και όχι μετά από κάποια χρόνια. Άλλωστε δεν είναι και τόσο κακή η συγκυρία”, είπε ο κ. Κυριακόπουλος ερωτηθείς για το ”timming” του εγχειρήματος.

”Δραστηριοποιούμαστε βασικά στην αγορά των δικύκλων και στην αγορά των θαλασσίων μηχανών. Μπορώ να πω ότι και οι δύο αγορές στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια είναι σχετικά ανώριμες με την έννοια ότι έχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης”, τόνισε ο κ. Κ. Καπαγιαννίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.

Η εταιρία, στην ελληνική αγορά, κατέχει την δεύτερη θέση στον κλάδο των δικύκλων (μερίδιο αγοράς 14%) και την ηγετική θέση στους εξωλέμβιους κινητήρες θαλάσσης (μερίδιο αγοράς 30,93%).

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα Βαλκάνια από όπου η Μοτοδυναμική έχει προς το παρόν επιλέξει τις αγορές της Ρουμανίας και τη Βουλγαρίας, ο κ. Καπαγιαννίδης περιέγραψε ως στόχους τις αγορές της Αλβανίας, της Βοσνίας, της Σερβίας, της FYROM και της Μολδαβίας.

Ο κ. Καπαγιαννίδης αναφέρθηκε στη μερισματική πολιτική της εταιρίας την οποία χαρακτήρισε ”γενναιόδωρη”, αναφέροντας ότι διανέμει με τη μορφή του μερίσματος περίπου το 65% των κερδών της.

Ο ίδιος, προχώρησε σε συνοπτική παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας, επισημαίνοντας ότι ο συνολικός κύκλος εργασιών της Μοτοδυναμική το 2004 διαμορφώθηκε στα 72,7 εκατ. ευρώ (από 56,5 εκατ. ευρώ το 2003) και τα κέρδη προ φόρων στα 5,6 εκατ. ευρώ (έναντι 3,7 εκατ. ευρώ).

Σχετικά με τα στοιχεία της έκδοσης και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο, θα εκδοθούν συνολικά 1.325.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,59 ευρώ.

Από αυτές, οι 75.000 θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση σε εργαζόμενους της Μοτοδυναμική, ενώ οι υπόλοιπες 1.250.000 θα διατεθούν με δημόσια προσφορά. Επιπλέον, θα διατεθούν 300.000 υφιστάμενες μετοχές που βρίσκονται στην κατοχή της μητρικής S&B, της οποίας το ποσοστό θα υποχωρήσει στο 57,18% από περίπου 85% που είναι σήμερα.

Δημήτρης Γλύστρας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v