Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Αποχώρησε από τη Mevapower

Στην πώληση της συμμετοχής της (35,09%) στην Mevapower (βιομηχανική εταιρία αυτοκινήτων) προχώρησε η εταιρία Mevaco, έναντι συνολικού τιμήματος 210.227 ευρώ.

Mevaco: Αποχώρησε από τη Mevapower
Στην πώληση της συμμετοχής της (35,09%) στην Mevapower (βιομηχανική εταιρία αυτοκινήτων) προχώρησε η εταιρία Mevaco, έναντι συνολικού τιμήματος 210.227 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Mevaco, η διοίκηση της εταιρίας συμφώνησε να μεταβιβάσει σήμερα 9 Ιουνίου 2005 τις 71.750 ονομαστικές μετοχές της στην εταιρία Mevapower.

Η παραπάνω κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας αναδιάρθρωσης του στρατηγικού της σχεδιασμού και της γενικότερης επενδυτικής πολιτικής στον τομέα των συμμετοχών της σε λοιπές επιχειρήσεις, την οποία έχει υιοθετήσει από τα τέλη του έτους 2003 και υλοποιεί μέχρι και σήμερα και έχοντας ως στόχους: α) την βελτιστοποίηση και αναδιάρθρωση της συνολικής δομής των συμμετοχών αυτής, β) την αποδοτικότερη αξιοποίηση των κεφαλαίων της, γ) την επικέντρωση στα βασικά και κύρια αντικείμενα δραστηριότητάς της και δ) την ενίσχυση του εξαγωγικού της προσανατολισμού.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, σε σχέση ειδικότερα με την ανωτέρω εταιρία, ένας από τους πρόσθετους λόγους για τους οποίους αποφασίσθηκε η ρευστοποίηση της συμμετοχής της εταιρίας, ήταν ότι όπως διαπιστώθηκε, η συγκεκριμένη δραστηριότητά της (συναρμολόγηση και εμπορία αυτοκινήτων) παρουσιάζει υψηλούς κινδύνους για την εταιρία, οι οποίοι ενισχύονται από την δυσκολία και σε πολλές περιπτώσεις αδυναμία ασκήσεως αποτελεσματικού ελέγχου και εποπτείας.

Σημειώνεται, πως τα σχετικά κεφάλαια που αντλήθηκαν από την εν λόγω μεταβίβαση θα αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα, καθώς θα συμβάλουν στην επίτευξη των ανωτέρω στόχων και ιδίως στην περαιτέρω προώθηση της εξαγωγικής δράσεως και προσανατολισμού της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v