Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβροφάρμα: Μέρισμα 0,04 ευρώ αποφάσισε η Γ.Σ.

Τη διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας Εβροφάρμα, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη σήμερα 15 Ιουνίου 2005, με απαρτία 73,52%. Αύξηση 10% στις πωλήσεις το τρίμηνο του 2005.

Εβροφάρμα: Μέρισμα 0,04 ευρώ αποφάσισε η Γ.Σ.
Τη διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας Εβροφάρμα, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη σήμερα 15 Ιουνίου 2005, με απαρτία 73,52%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εβροφάρμα, το προς διανομή μέρισμα αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση περίπου 3,5% με βάση την τιμή κλεισίματος στις 10/6/2005.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών κατά τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ της Τετάρτης 15/6/2005.

Κατά συνέπεια, από την Πέμπτη 16/06/2005 η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο Χ.Α χωρίς το δικαίωμα στο ως άνω μέρισμα.

Όσον αφορά στην καταβολή μερίσματος, θα ξεκινήσει από 11 Ιουλίου έως 31 Οκτωβρίου 2005.

Τέλος, ο πρόεδρος της εταιρίας εξέθεσε στους μετόχους τις πρόσφατες εξελίξεις της αγοράς και ανέπτυξε τις προοπτικές που διαγράφονται στην εταιρία.

Αναλυτικότερα, τόνισε πως η εταιρία Εβροφάρμα βρίσκεται στην τελική φάση της προετοιμασίας και παρουσίασης των ενδιάμεσων Οικονομικών Καταστάσεων του α’ τριμήνου 2005 σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Η εκτίμησή του είναι ότι η καθαρή θέση της εταιρίας και του ομίλου δεν θα επηρεασθούν σημαντικά από την προσαρμογή των οικονομικών στοιχείων με τα ΔΛΠ.

Η πρόθεση είναι να ακολουθηθεί μια αυστηρή και συντηρητική πολιτική στην πρώτη εφαρμογή των ΔΛΠ έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι πιθανές μελλοντικές επιδράσεις στα αποτελέσματα της εταιρίας.

Σημειώνεται, πως οι ενοποιημένες πωλήσεις του 2004 ανήλθαν στα 22,4 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 10% και τα κέρδη προ φόρων στα 1,42 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 44%.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2005 οι πωλήσεις είναι αυξημένες κατά 10%.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του 3ετούς επενδυτικού σχεδίου ύψους 8 εκατ. ευρώ και αφορά σε επέκταση κτιριακών και μηχανολογικών εξοπλισμών, στην προστασία περιβάλλοντος, στον ποιοτικό έλεγχο και στην επέκταση του αυτοματισμού.

Επιπλέον, στην περαιτέρω ενίσχυση των πωλήσεων με ανάπτυξη του δικτύου και με νέες συμφωνίες πελατών και στην περαιτέρω ανάπτυξη του τμήματος βιολογικών προϊόντων με αιχμή την βιολογική φέτα Εβροφάρμα που ήδη βρίσκεται στα ράφια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v