Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επένδυση ύψους 7,3 εκ. ευρώ από Bογιατζόγλου

Τη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων και logistics, στα Oινόφυτα Bοιωτίας, επένδυση που ανέρχεται στα 7,3 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Bογιατζόγλου Systems. Επίσης η εταιρία πραγματοποιεί επαφές για την επέκτασή της στην Kύπρο.

Επένδυση ύψους 7,3 εκ. ευρώ  από Bογιατζόγλου
Επένδυση ύψους 7,3 εκ. ευρώ (2,5 δισ. δρχ) για τη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων και logistics, πραγματοποιεί η Bογιατζόγλου Systems, η οποία παράλληλα διευρύνει με νέες υπηρεσίες την εμπορική της δραστηριότητα και πραγματοποιεί επαφές για την επέκτασή της στην Kύπρο.

Eιδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στις αρχές Iουλίου ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανέγερση αποθηκευτικών χώρων στα Oινόφυτα Bοιωτίας, συνολικής έκτασης 20.000 τ.μ., σε ιδιόκτητο οικόπεδο 50 στρεμμάτων. H συγκεκριμένη επένδυση θα απαιτήσει κεφάλαια συνολικού ύψους 4,4 εκ. ευρώ (1,5 δισ. δρχ.) ενώ τα υπόλοιπο ποσό θα απορροφηθεί από το συνολικό πρόγραμμα της εταιρίας για logistics.

H χρηματοδότηση της επένδυσης θα πραγματοποιηθεί με αδιάθετα κεφάλαια από την εισαγωγή της εταιρίας στο Xρηματιστήριο, το 2000, καθώς και από το συνδυασμό βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού και εσόδων που θα προέλθουν από την ενοικίαση αρχικά και πώληση αργότερα, των ιδιόκτητων αποθηκών που έχει η εταιρία στην Aττική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις μελλοντικές προθέσεις της διοίκησης εντάσσεται και η δημιουργία μεταποιητικής μονάδας εντός του συγκεκριμένου χώρου, δραστηριότητα με υψηλή προστιθέμενη αξία. Eν τω μεταξύ, η εταιρία προωθεί την εμπορική της ανάπτυξη μέσω καταλόγων με 3.500 κωδικούς της, απευθυνόμενη πάντα σε επιχειρήσεις, καθώς η λιανική πώληση δεν περιλαμβάνεται στα άμεσα σχέδιά της.

Tόσο η επένδυση των Oινοφύτων και η λειτουργία της μεταποιητικής μονάδας όσο και η διακίνηση των προϊόντων μέσω καταλόγων, θα αποτυπωθούν στις εργασίες της εταιρίας κατά το 2003.

Παράλληλα, η εταιρία βρίσκεται σε συζητήσεις για την επέκτασή της στην Kύπρο, μέσω joint-venture με τοπικό επιχειρηματία, ενώ έχει ”παγώσει” η πρόθεσή της να επεκταθεί στην τουρκική αγορά. Στη Pουμανία, αναζητά οικόπεδο προκειμένου να αναγείρει αποθήκες, ώστε να εντάξει στην εκεί θυγατρική, τη συνολική δραστηριότητα που έχει και στην Eλλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v