Ικτίνος: Aύξηση κερδών - πτώση τζίρου στον όμιλο

Αύξηση 19,2% στα κέρδη προ φόρων και μείωση κατά 14,1% στο κύκλο εργασιών παρουσίασαν τα αποτελέσματα του ομίλου της Ικτίνος κατά το α’ τρίμηνο του 2005, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Ικτίνος: Aύξηση κερδών - πτώση τζίρου στον όμιλο
Τα αποτελέσµατα του πρώτου τριµήνου 2005 µε ßάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηµατοοικονοµικής Πληροφόρησης (I.F.R.S.), ανακοίνωσε σήμερα η Ικτίνος.



Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αξία του συνόλου των επενδυµένων κεφαλαίων κατά τα Δ.Π.Χ.Π. ανήλθε σε 25,4 εκατ. ευρώ ενώ σύµφωνα µε την προγενέστερη απεικόνιση του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου, ανέρχονταν σε 18,7 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ακόμα, ότι σε αυτό το σηµείο είναι αναγκαίο να τονιστεί ότι η θετική επίδραση στην καθαρή θέση του οµίλου από την αποτίµηση των επενδύσεων σε ακίνητα ανήλθε σε 13,4 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των προσαρµογών κατά την πρώτη εφαρµογή των Δ.Π.Χ.Π. στην καθαρή θέση του Οµίλου την 31/12/2004 αυξήθηκε κατά 6,7 εκατ. ευρώ.



Επιπρόσθετα, εντός του πρώτου τριµήνου 2005, ο όµιλος προχώρησε στη σύναψη οµολογιακού δανείου συνολικού ύψους 9 εκατ. ευρώ, µε αντικειµενικό σκοπό την αναχρηµατοδότηση του µακροπρόθεσµου και ßραχυπρόθεσµου δανεισµού του. Τα οφέλη του οµολογιακού δανείου γίνονται ορατά από το πρώτο κιόλας τρίµηνο, καθώς η σύναψή του ßελτίωσε σηµαντικά τον ταµειακό κύκλο τόσο της εταιρείας όσο και του οµίλου.



Τα κέρδη προ φόρων διαµορφώθηκαν σε 264,5 χιλ. ευρώ έναντι 221,9 χιλ. ευρώτο πρώτο τρίµηνο του 2004 σηµειώνοντας αύξηση της τάξεως του 19,2%. Οπως επισημαίνεται, σηµαντική ήταν επίδραση που άσκησε η µείωση των χρεωστικών τόκων που επιßάρυναν την εταιρεία κατά το πρώτο τρίµηνο του 2005, η οποία ήλθε ως απόρροια της εξοµάλυνσης της λογιστικοποίησής τους µέσα στη χρήση.



Ο κύκλος εργασιών σε ενοποιηµένη ßάση ανήλθε κατά το πρώτο τρίµηνο του 2005 σε 3,6 εκατ. ευρώ έναντι 4,2 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σηµειώνοντας µείωση της τάξεως του 14,1%. Η µείωση αυτή αποδίδεται στο µεγαλύτερο µέρος της στο χρόνο υλοποίησης και τιµολόγησης των ολοκληρωµένων έργων που αναλαµßάνει η εταιρία, τα οποία κατά τη χρήση 2004 πραγµατοποιήθηκαν εντός του πρώτου τριµήνου.

Για τη χρήση 2005 η υλοποίηση και τιµολόγηση των αντίστοιχων πωλήσεων αναµένεται να πραγµατοποιηθεί σε χρόνο µεταγενέστερο µέσα στο έτος.



Ως αποτέλεσµα ων ανωτέρω τα ßασικά κέρδη ανά µετοχή για το πρώτο τρίµηνο του 2005 τετραπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 0,018 ευρώ ανά µετοχή έναντι 0,004 ευρώ ανά µετοχή το περσινό πρώτο τρίµηνο.



Υπό το πρίσµα των ανωτέρω οικονοµικών αποτελεσµάτων, κύριος στρατηγικός στόχος της Ικτίνος παραµένει η ενίσχυση των ανταγωνιστικών της πλεονεκτηµάτων µέσα από την υλοποίηση καινοτόµων ιδεών και την διαρκή ßελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της, σημειώνεται στην ανακοίνωση.



Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της Ικτίνος θα συνεχίσει την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασµού, µε ßασικό µέληµα την δηµιουργία αξίας για τους µετόχους της µέσα από την συνεχή ανάπτυξη της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v