Ευρωσύμβουλοι: Μέρισμα 0,035 ευρώ ανά μετοχή

Τη διανομή μερίσματος 0,035 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2004, ενέκρινε η επαναληπτική τακτική γ.σ. της Ευρωσύμβουλοι που συνήλθε σήμερα 6 Ιουλίου με απαρτία 68,68%. Αύξηση 39% στα κέρδη ομίλου το τρίμηνο και 18,1% στα κέρδη της μητρικής. Εκτιμήσεις για το 2005.

Ευρωσύμβουλοι: Μέρισμα 0,035 ευρώ ανά μετοχή
Τη διανομή μερίσματος 0,035 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2004, ενέκρινε η επαναληπτική τακτική γ.σ. της Ευρωσύμβουλοι που συνήλθε σήμερα 6 Ιουλίου με απαρτία 68,68%.

Δικαιούχοι είσπραξης του ως άνω μερίσματος, είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά το πέρας της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών της στη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. την Τετάρτη 13/07/2005.



Από Πέμπτη 14η Ιουλίου 2005 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2004.

Η καταβολή του μερίσματος στους μετόχους να γίνεται από όλα τα καταστήματα της Eurobank από 22/08/2005 έως 21/08/2007. Μετά το πέρας του προαναφερθέντος διαστήματος, η καταβολή του μερίσματος θα γίνεται μόνο από τα γραφεία της εταιρίας.

Επίσης, η γ.σ. ενέκρινε τις αμοιβές των μελών του ΔΣ και εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Κ. Κιοσέογλου ως νέο μέλος του ΔΣ με θέση Αντιπροέδρου στη θέση του παραιτηθέντος κ. Νικόλαου Ζαχαρή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αμέσως μετά την γενική συνέλευση ανασυγκροτήθηκε και η σύνθεση του έχει ως εξής: 1. Πάρις Κοκορότσικος, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος (Εκτελεστικό μέλος), 2. Ευστάθιος Ταυρίδης Αντιπρόεδρος & , Δ/νων Σύμβουλος (Εκτελεστικό μέλος) 3. Κάρολος Κιοσέογλου , Αντιπρόεδρος Δ.Σ (Εκτελεστικό μέλος), 4. Θεμιστοκλής Κοκορότσικος μέλος Δ.Σ (Εκτελεστικό μέλος), 5. Κουκουζέλης Γεώργιος μέλος Δ.Σ.(Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό) , 6. Μαραγκός Δημήτριος μέλος Δ.Σ. (Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό), 7. Πουλιάδης Αθανάσιος μέλος Δ.Σ. (μη εκτελεστικό).

Ο Πρόεδρος της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι κ. Πάρις Κοκορότσικος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την δραστηριότητα της εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα ενημέρωσε ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου της Ευρωσύμβουλοι για το α’ τρίμηνο του 2005 (1.1.2005 - 31.3.2005) σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης που εφαρμόζονται για πρώτη φορά ανήλθε σε 1,9 εκατ. ευρώ, έναντι 1,5 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2004 εμφανίζοντας αύξηση κατά 27% περίπου.

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας ανέρχονται σε 168.176 ευρώ αυξημένα κατά 39% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2004.

Επίσης αύξηση 25,48% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρίας για το α’ τρίμηνο του 2005 και ανήλθε σε 1,88 εκατ. ευρώ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ το 2004. Τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη της εταιρίας για το α’ τρίμηνο του 2005 ανήλθαν σε 145,9 χιλ. ευρώ έναντι 123,5 χιλ. ευρώ το 2004, παρουσιάζοντας αύξηση 18,1%.

Ο κ. Πάρις Κοκορότσικος εκτίμησε ότι η εταιρία θα πετύχει τους στόχους που έθεσε για την τρέχουσα χρονιά, που όσον αφορά τον κύκλο εργασιών ανέρχεται στα 7,5 εκ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 950 χιλ. ευρώ σε επίπεδο μητρικής της εταιρίας.

Στη συνέντευξη τύπου η οποία έλαβε χώρα αμέσως μετά την Γενική Συνέλευση παρέστη και ο κος. Κάρολος Κιοσέογλου νέος Αντιπρόεδρος της εταιρίας, η παρουσία του οποίου αναμένεται να ενισχύσει ιδιαίτερα τις δραστηριότητες της εταιρίας στην Αθήνα και τη Νότια Ελλάδα περιοχές στις οποίες εμφανίζει ο ίδιος μακρόχρονη και ιδιαίτερα επιτυχημένη δραστηριότητα.

Ακολούθως παρουσιάστηκαν από τον κ. Σ. Ταυρίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, στοιχεία από τα δύο επιχειρηματικά σχέδια που εκπονεί αυτή τη στιγμή η εταιρία.

Το πρώτο αφορά την επέκταση και ενίσχυση του δικτύου στο εξωτερικό σε 10 χώρες με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και βασική κατεύθυνση την υποστήριξη της διεθνοποίησης Ελληνικών Επιχειρήσεων όπως άλλωστε έδειξε το πρόσφατο παράδειγμα της συνεργασίας με την DEMCO ΑΕ.

Το δεύτερο αφορά την πρόθεση για περαιτέρω ενίσχυση της Θερμοκοιτίδας i4G μέσω της συμμετοχής της στην πρόταση για τον πόλο καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και της υποβολής νέας πρότασης για ενίσχυση του χρηματοδοτικού της εργαλείου από πόρους του Γ’ ΚΠΣ.



Τέλος παρουσιάστηκε συνοπτικά από τον Δρ. Θεολόγη Προκοπίου η πορεία της Θερμοκοιτίδας Ανάπτυξης Επιχειρήσεων i4G με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών επιτυχημένης λειτουργίας από την ίδρυσή της, και δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της ICTV Hellas, της πρώτης εταιρείας που εγκαταστάθηκε στην Θερμοκοιτίδα και στην οποία επένδυσαν οι Ευρωσύμβουλοι ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά για τα προϊόντα της αλλά και την σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα που αναπτύσσει.

Η πληρότητα της θερμοκοιτίδας σήμερα (15 εγκατεστημένες επιχειρήσεις, σχεδόν 100% βαθμό πληρότητάς) αλλά και τα στοιχεία του απασχολούμενου προσωπικού και του κύκλου των εταιρειών της θερμοκοιτίδας που αυξάνονται σημαντικά από το 2003 μέχρι σήμερα, αποδεικνύουν τη βαρύτητα και τη σημαντικότητα αυτού του πρώτου ιδιωτικού εγχειρήματος της δημιουργίας ενός σύγχρονου και καινοτόμου εργαλείου ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και αξιοποίησης νέων ιδεών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v