Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πουλιάδης: Σε τελική ευθεία το ομολογιακό

Η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Πουλιάδης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19 Ιουλίου, ενέκρινε την έκδοση ομολογιακού δανείου έως 63,5 εκατ. ευρώ, με σκοπό την αναχρηματοδότηση κοινοπρακτικών δανείων.

Πουλιάδης: Σε τελική ευθεία το ομολογιακό
Η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Πουλιάδης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19 Ιουλίου, ενέκρινε την έκδοση ομολογιακού δανείου με σκοπό την αναχρηματοδότηση του από 8/3/1999 κοινοπρακτικού δανείου της εταιρίας υπό τη διαχείριση της EFG Eurobank, όπως αυτό ισχύει σήμερα με τις εν τω μεταξύ τροποποιήσεις, και του από 31/5/2000 κοινοπρακτικού δανείου της εταιρίας υπό την διαχείριση της Eθνικής Τράπεζας.

Η διάθεση των ομολογιών του δανείου θα γίνεται κατά την έκδοσή τους με ιδιωτική κάλυψη μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία προσκαλούνται από την EFG Telesis Finance ΑΕΠΕΥ και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., οι οποίες έχουν αναλάβει την διοργάνωση του δανείου.

Ειδικότερα, προτείνεται η έκδοση του δανείου υπό τους κάτωθι βασικούς όρους:

Το δάνειο θα είναι κοινό ομολογιακό δάνειο κατά την έννοια του άρθρου 6 του ν. 3156/2003 και θα παρέχει στους ομολογιούχους δικαίωμα προς απόληψη τόκου. Το ανώτατο ποσό του δανείου θα είναι έως εξήντα τρία εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ (63.500.000).

Προς εξασφάλιση του δανείου θα δοθούν οι κάτωθι υπό (Α) και (Β) εμπράγματες ασφάλειες:

(Α) Ενέχυρο επ’ ονόματι του εκπροσώπου των ομολογιούχων, για λογαριασμό των ομολογιούχων, επί μετοχών κυριότητας της εταιρίας μας και εκδόσεως των εταιριών:

(i) PC Systems Α.Ε., με έδρα τον Δήμο Αμαρουσίου.

(ii) QUALITY & RELIABILITY AEBE, με έδρα τον Δήμο Αμαρουσίου.

(iii) IPIROTIKI SOFTWARE & PUBLICATIONS, με έδρα τον Δήμο Αθηναίων.

(iv) INTERSONIC ADVACED TECHNOLOGIES με έδρα τον Δήμο Αθηναίων.

(v) BRAVELAND HOLDING, με έδρα Burg Falkenaweg 58-1,8442 LE, Heerenvee ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ.

(vi) SYNTAX, με έδρα τον Δήμο Χολαργού.

(vii) BROKER SYSTEMS, με έδρα τον Δήμο Αθηναίων.

(viii) ENALIOS, με έδρα τον Δήμο Καλλιθέας.

(vii) ILIGISAYAR (TURKEY), με έδρα Cendere Yole No 23 Κagithane ISTANBUL.

(Β) Εκχώρηση, λόγω ενεχύρου, στον εκπρόσωπο των ομολογιούχων, για λογαριασμό των ομολογιούχων, απαιτήσεων της εταιρίας μας από κατάθεση, τηρούμενη επ’ ονόματί της, στον εκπρόσωπο των ομολογιούχων, στην οποία θα κατατίθενται ποσά, σύμφωνα με τις ειδικότερες υποχρεώσεις της εταιρίας που θα απορρέουν από τους όρους του δανείου, τα οποία ποσά θα άγονται προς εξόφληση του δανείου.

Παράλληλα, η Γ.Σ. εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο:

α) Να αποφασίσει ελεύθερα κατά την κρίση του και να συνομολογήσει με τους διοργανωτές κάθε λεπτομέρεια και κάθε ειδικό θέμα σχετικά με την έκδοση του δανείου, τις εμπράγματες ασφάλειες και τη διάθεση του δανείου σε πιστωτικά ιδρύματα.

(ix) Να αποφασίσει με βάση τους ανωτέρω όρους το ειδικότερο περιεχόμενο των όρων των ομολογιών, συμπληρώνοντας ελεύθερα κατά την κρίση του τους βασικούς όρους με όσους συναφείς όρους κρίνει αναγκαίους και καθορίζοντας κάθε σχετικό ειδικό θέμα και λεπτομέρεια, ιδίως δε τη μορφή, την ονομαστική αξία και τον αριθμό των ομολογιών, τον τρόπο κάλυψης των ομολογιών, τον τρόπο προσδιορισμού του επιτοκίου, τα ωφελήματα που θα παρασχεθούν στους ομολογιούχους, τον πληρεξούσιο καταβολών, τον εκπρόσωπο των ομολογιούχων, την οργάνωση των ομολογιούχων σε ομάδα, το χρόνο αποπληρωμής και εν γένει εξόφλησης των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις ομολογίες, τη διαδικασία καταγγελίας και την προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να διατεθούν οι ομολογίες.

(x) Να αποφασίσει ελεύθερα, κατά την κρίση του, και να καθορίσει με βάση τους ανωτέρω όρους κάθε λεπτομέρεια και κάθε ειδικό θέμα σχετικά με τις εμπράγματες ασφάλειες, καθώς και να προβεί σε οποιαδήποτε συμπλήρωση, τροποποίηση ή μεταβολή των εμπραγμάτων ασφαλειών, καθώς και στην παραχώρηση οποιασδήποτε άλλης εξασφάλισης του δανείου κρίνει αναγκαία.

Τέλος, η γενική συνέλευση αποφασίζει παμψηφεί, σε περίπτωση μη διάθεσης του συνόλου των ομολογιών, το δάνειο να εκδοθεί μέχρι του ποσού που θα καλυφθεί εντός της προθεσμίας την οποία θα καθορίσει το διοικητικό συμβούλιο κατά τα ανωτέρω, και στην οποία πρέπει να διατεθούν οι ομολογίες.

Επί του δευτέρου θέματος:

Ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης, αφού ενημέρωσε το σώμα επί του θέματος, πρότεινε τη λήψη νέας απόφασης για αγορά ιδίων μετοχών με κατώτερη τιμή τα 0,08 και ανώτερη τα 2 ευρώ, μέχρι τη συμπλήρωση του ποσοστού του 10%, ήτοι επιπλέον 3,59533% του συνόλου των μετοχών.

Αναφορικά με την πώληση ιδίων μετοχών, εάν αυτό δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς, ο πρόεδρος πρότεινε να εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ. να εξετάσει την περίπτωση είτε να ακυρωθούν οι μετοχές είτε να περιληφθούν στο stock option plan και να δοθούν σε εργαζόμενους της εταιρίας.

Στην περίπτωση της πώλησης ο πρόεδρος προτείνει ως κατώτερη τιμή πώλησης τα τριάντα εκατοστά (0,30) του ευρώ.

Η Γ.Σ των μετόχων εξουσιοδοτεί το Δ.Σ της εταιρίας προκειμένου να προβεί εντός συνολικού χρονικού διαστήματος δώδεκα μηνών (από 19/7/2005 μέχρι 30/6/2006) στην πραγματοποίηση της απόφασης της Γ.Σ.

Ομόφωνα το σώμα ενέκρινε την πρόταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v