Autohellas: Πτώση κερδών κατά 22% στο εξάμηνο

Πτώση 22% εμφάνισαν τα κέρδη μετά φόρων του ομίλου της Autohellas Hertz στο α’ εξάμηνο του 2005, διαμορφούμενα στα 4,6 εκατ. ευρώ από τα 5,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 47,6 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 3,8%.

Autohellas: Πτώση κερδών κατά 22% στο εξάμηνο
Πτώση 22% εμφάνισαν τα κέρδη μετά φόρων του ομίλου της Autohellas Hertz στο α’ εξάμηνο του 2005, διαμορφούμενα στα 4,6 εκατ. ευρώ από τα 5,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 47,6 εκατ. ευρώ έναντι 45,9 εκατ. ευρώ το 2004, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 3,8%.

Η μείωση αυτή είναι αποτέλεσμα κυρίως του μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων που είχαν απομείνει λόγω της ολυμπιακής χρονιάς και της κάμψης των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων.

Η πορεία αυτή έδειξε σημεία ανάκαμψης από τα μέσα Ιουνίου και μετά. Εκτιμάται ότι μέρος της μείωσης αυτής θα καλυφθεί στο τρίτο κυρίως τρίμηνο, καθώς πάνω από το 45% των εσόδων των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων πραγματοποιείται στο τρίμηνο αυτό.



Η εταιρία υπενθυμίζει ότι το εξάμηνο του 2005 είναι το πρώτο που εφαρμόζονται τα ΔΠΧΑ. Η εφαρμογή τους είχε ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της κεφαλαιακής βάσης της εταιρείας, καθώς η καθαρή της θέση σχεδόν διπλασιάστηκε στα 96 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, οι διαφοροποιημένοι συντελεστές απόσβεσης οδηγούν πλέον στη μείωση των έκτακτων μέχρι τώρα κερδών από την πώληση των αυτοκινήτων, με ανάλογη μείωση του κόστους πωληθέντων, με αποτέλεσμα τη σωστότερη απεικόνιση των αποτελεσμάτων χρήσης ως λειτουργικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία του στόλου οχημάτων της Autohellas στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2005 ανέρχεται στα 174 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές επενδύσεις της εταιρίας στην επέκταση και ανανέωση του στόλου για το σύνολο του 2005 αναμένεται να φθάσουν τα 85 εκατ. ευρώ.

Και το 2005 ο στόλος της Autohellas / Hertz προβλέπεται να παραμένει ο μεγαλύτερος της ελληνικής αγοράς, με το συνολικό αριθμό των αυτοκινήτων να ξεπερνά τα 23.500, από 8.500 μόλις το 1999. Ο στόλος αυτός θα διακινείται από ένα δίκτυο 110 και πλέον γραφείων εξυπηρέτησης Hertz σε όλη την Ελλάδα.

Τον Ιούνιο ξεκίνησε και η δραστηριοποίηση της Hertz Κύπρου, ως θυγατρική της Autohellas, επεκτείνοντας πλέον την παρουσία της εταιρείας σε 3 χώρες και αυξάνοντας σημαντικά τις προοπτικές ανάπτυξης.

Επιπρόσθετα τον Ιούλιο, η Autohellas κατόπιν της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού εξαγόρασε και το υπόλοιπο 42,32% της εταιρίας ΕΛΤΡΕΚΚΑ Α.Ε., κατέχοντας πλέον το 50%, ενώ το υπόλοιπο 50% ανήκει στην ΕΛΤΡΑΚ.

Καθώς απαιτείται περίοδος ανάπτυξης των νέων αυτών δραστηριοτήτων, αναμένεται να συνεισφέρουν στα αποτελέσματα της Autohellas από το 2007 και μετά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v