Ευρωσύμβουλοι: Νέα έργα στην Κύπρο και Ιορδανία

Δύο νέα έργα στην Κύπρο και Ιορδανία ανέλαβε η Ευρωσύμβουλοι, συνολικού προϋπολογισμού 415.000 ευρώ. Το πρώτο έργο έχει στόχο στην ενίσχυση της υποδομής στον Τομέα της Μετρολογίας στην Κύπρο, ενώ το δεύτερο στην υποστήριξη της Ιορδανίας να εισέλθει στην εποχή της νέας οικονομίας.

Ευρωσύμβουλοι: Νέα έργα στην Κύπρο και Ιορδανία
Δύο νέα έργα ανέλαβε η Ευρωσύμβουλοι στο εξωτερικό συνεχίζοντας να ενισχύει την παρουσία της εκτός Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωσύμβουλοι ανέλαβε το έργο της παροχής Τεχνικής Βοήθειας προς την Κυβέρνηση της Ιορδανίας για τη δημιουργία Στρατηγικής Ανάπτυξης της Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας στην Ιορδανία.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του έργου είναι η υποστήριξη της Ιορδανίας να εισέλθει στην εποχή της νέας οικονομίας, βασιζόμενη στην έρευνα, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, ενώ η στρατηγική ανάπτυξης θα αποτελέσει μέρος του γενικότερου σχεδιασμού του Εθνικού Πλάνου Ανάπτυξης της Ιορδανίας για το 2005-2010. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 130.000 ευρώ, ενώ θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την IBF Βελγίου.

Επίσης, η Ευρωσύμβουλοι ανέλαβε την Παροχή Υπηρεσιών προς την Υπηρεσία Μέτρων και Σταθμών του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου για την Ενίσχυση της Υποδομής στον Τομέα της Μετρολογίας στην Κύπρο.

Το παρόν έργο στοχεύει στην υλοποίηση και συμπλήρωση του Σχεδίου Στρατηγικής 2004-2006, που προετοιμάστηκε από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου και του οποίου το αντικείμενο είναι η ενίσχυση της μετρολογικής υποδομής καθώς και της οργανωτικής / τεχνικής δο μής της Υπηρεσίας Μέτρων και Σταθμών.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 285.000 ευρώ, ενώ στο πλαίσιο του έργου που θα υλοποιηθεί από την ”Ευρωσύμβουλοι” σε συνεργασία με τις εταιρίες ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑ και GLOBETECH LABORATORIES Ltd (Cy) περιλαμβάνονται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (i) για την κατάλληλη οργανωτική / τεχνική δομή, ενίσχυση και υλοποίηση των διαδικασιών σε σχέση με τη λειτουργία της Υπηρεσίας Μέτρων και Σταθμών, (ii) για το σχεδιασμό, την κατασκευή, τον εξοπλισμό και τη λειτουργία του νέου εργαστηρίου μετρολογίας, καθώς και (iii) για το σχεδιασμό και ανάπτυξη εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το προσωπικό του εργαστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v