Ικτίνος: Αύξηση 9,5% στα κέρδη ομίλου το εξάμηνο

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Ικτίνος για το εξάμηνο του 2005 αυξήθηκαν κατά 9,5% φθάνοντας τις 453 χιλ. ευρώ έναντι 413 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ικτίνος: Αύξηση 9,5% στα κέρδη ομίλου το εξάμηνο
Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Ικτίνος για το εξάμηνο του 2005 αυξήθηκαν κατά 9,5% φθάνοντας τις 453 χιλ. ευρώ έναντι 413 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ως αποτέλεσμα των ανωτέρω τα βασικά κέρδη ανά μετοχή για το πρώτο εξάμηνο του 2005 ανήλθαν σε 0,048 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,044 ευρώ ανά μετοχή το περσινό πρώτο εξάμηνο.

Το σύνολο της καθαρής θέσης ανήλθε σε 25,1 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα η λογιστική αξία ανά μετοχή σε ενοποιημένο επίπεδο να διαμορφωθεί σε 2,63 ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο εξάμηνο του 2005 ανήλθε σε 6,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα διοίκησης και διάθεσης υποχώρησαν στο πρώτο εξάμηνο του 2005 κατά 29,3% και διαμορφώθηκαν στα 1,2 εκατ. ευρώ έναντι 1,7 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων του πρώτου εξαμήνου παρέμειναν σταθερά δεδομένου ότι ανήλθαν σε 1,3 εκατ. ευρώ περίπου.

Επιπρόσθετα, η μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων για την ίδια περίοδο κατά 12,8% είχε ως αποτέλεσμα τα κέρδη προ φόρων εξαμήνου 2005 να εμφανιστούν αυξημένα κατά 4,8% και να φθάσουν στις 663 χιλ. ευρώ έναντι 633 χιλ. ευρώ στο εξάμηνο του 2004.

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι μέσα στο πλαίσιο των ανωτέρω οικονομικών μεγεθών, η διοίκηση της Ικτίνος θα παραμείνει προσηλωμένη στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού. Μέσα από την προσφορά νέων καινοτόμων προϊόντων, την προώθηση μονοπωλιακών υλικών όπως το μάρμαρο Golden Spider το οποίο αυξάνει τα μερίδια αγοράς του με ταχύτατους ρυθμούς, την βελτίωση της ποιότητας των υφιστάμενων υπηρεσιών και την καλλιέργεια ποιοτικών σχέσεων με τους πελάτες θα αναβαθμιστούν ουσιαστικά τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρίας με κύριο γνώμονα πάντοτε την επίτευξη ουσιαστικής και σταθερής ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v