Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μινέρβα: Πτώση στα κέρδη μητρικής και ομίλου

Πτώση 21,7% στη μητρική και 32,9% στον όμιλο, σημειώθηκε στα κέρδη μετά από φόρους της εταιρίας Αφοί Ι. & Β. Λαδένη Μινέρβα για το εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Μινέρβα: Πτώση στα κέρδη μητρικής και ομίλου
Με πτώση 9% στη μητρική και 1,9% στον όμιλο κινήθηκε ο κύκλος εργασιών της εταιρίας Αφοί Ι. & Β. Λαδένη Μινέρβα, που ανήλθε στα 8.696 χιλ. ευρώ και 9.603 χιλ. ευρώ από 9.552 χιλ. ευρώ και 9,787 χιλ. ευρώ αντίστοιχα πέρυσι.

Η μείωση κατά 9% και 1,9% αντίστοιχα έναντι του εξαμήνου του 2004, αποδίδεται από την διοίκηση της εταιρίας στην αρνητική συγκυρία της αγοράς κατά το β΄ τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων της μητρικής διαμορφώθηκαν σε ανήλθαν σε 206 χιλ. ευρώ έναντι 263 χιλ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας πτώση κατά 21,7%, ενώ τα κέρδη μετά φόρων του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 163 χιλ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2005 έναντι 243 χιλ. ευρώ το εξάμηνο του 2004, σημειώνοντας πτώση κατά 32,9%.

Τα καθαρά κέρδη EBITDA της μητρικής και του ομίλου ανήλθαν σε 666 χιλ. ευρώ και 657 χιλ. ευρώ αντίστοιχα και τα καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 126 χιλ. ευρώ και 61 χιλ. ευρώ αντίστοιχα.

Ήδη τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου ως προς τον κύκλο εργασιών της μητρικής και του ομίλου, δείχνουν σημαντική βελτίωση.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σε ικανοποιητικά επίπεδα παραμένει το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας και του ομίλου, καθώς αυτό διαμορφώθηκε στο 35,9% και 36,4% αντίστοιχα για το α΄ εξάμηνο του 2005.

Επιπλέον, τα λειτουργικά αποτελέσματα επηρεάστηκαν από την αποπληρωμή χρεωστικών τόκων από τη χρήση κεφαλαίων για την κάλυψη των επενδυτικών αναγκών της εταιρίας, καθώς και από το κόστος των αποσβέσεων των νέων επενδύσεων της.

Σε ότι αφορά την εμπορική δραστηριότητα της εταιρία, η διοίκηση της με στόχο αφενός να προωθήσει συνολικά την πλούσια γκάμα των προϊόντων της στο καταναλωτικό κοινό κι’ αφετέρου να αυξήσει τις πωλήσεις της, αποφάσισε την ίδρυση δυο καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, εντός των νέων εμπορικών κέντρων μεγάλης προβολής, Mediterranean Cosmos και Mall Athens, η λειτουργία των οποίων θα αρχίσει τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο αντίστοιχα του 2005.

Εξάλλου, η εταιρία Αφοί Ι. & Β. Λαδένη Μινέρβα γνωστοποιεί προς το ΧΑ, ότι καμιά αλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2005 στον κατάλογο των Υπεύθυνων ατόμων Διοίκησης της επιχείρησης..

Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι ο Υπεύθυνος Εσωτερικός Ελεγκτής κ. Λαζαρίδης Δημήτριος αποχώρησε από την εταιρεα την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Η εταιρία ήδη προσέλαβε ένα νέο άτομο στην θέση του, συγκεκριμένα προσελήφθει ο κ. Μούσιος Στέργιος.

Ο κ. Μούσιος καλύπτει τα απαιτούμενα προσόντα και η πρόσληψή του εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο την 4η Οκτωβρίου 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v